ZZD: Ovo znači samo jedno-IZBORI!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon što je služba Sportske inspekcije Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta prihvatila žalbu Građanske inicijative “Zajedno za Dinamo” i poništila rješenje o inspekcijskom nalazu u GNK Dinamo po kojemu nema bitnih zamjerki u radu Dinama, javnosti se obratio glavni direktor kluba Tomislav Svetina:

Nigdje u rješenju ne stoji da se trebaju provesti izbori. Dobili smo rješenje Ministarstva gospodina Jovanovića u kojem je djelomično ukinuto prvostupanjsko rješenje Kontrolnog ureda grada Zagreba i vraćeno na ponovni postupak. Dakle, to je jedina istina.

Petar Skansi, pomoćnik u ministarstvu koje je donijelo rješenje, za dnevnik RTLmdash;a potvrdio je riječi Dinamova direktora:
Ne, o izborima nema ni riječi! Djelomično je uvažena žalba inicijative ‘Zajedno za Dinamo’ i ponovljen je inspekcijski postupak.

Naposljetku su se, iziritirani ovakvim izjavama, na Facebooku oglasili i članovi Građanske inicijative “Zajedno za Dinamo”:

Prvostupanjska inspekcija ima i jasni naputak: da se mora osigurati jednako pravo svim članovima da moraju moći birati i biti birani u tijela kluba, uz pravo na obaviještenost.

To, poštovani gospodine Skansi i svi ostali, znači samo jedno: IZBORI. Nema drugog načina da SVI članovi kluba nekog ili nešto biraju. Imate li vi, osim izbora, neku zamjensku varijantu kako netko BIRA? Izvolite je reći. Ili već jednom priznajte činjenicu da je vrijeme izbora došlo i to je jedina moguća i jasna posljedica odluke Vašeg vlastitog tijela.

Nama se čini da dvojbe uopće nema, naime,drugi stupanj je poništio prvostupanjsko rješenje i nedvosmisleno poručio što očekuje u ponovljenom inspekcijskom nadzoru: usklađivanje statuta Dinama sa člancima 6 i 9 Zakona o udrugama:

Izvadak iz rjeenja Ministarstva

Kakva će se još pravna bitka voditi dok Dinamo ne promjeni statut, ostaje za vidjeti. Ukoliko se na koncu u statut Dinama ugradi stavak 6 Zakona o udrugama koji kaže da članovi upravljaju udrugom neposredno ili putem izabranih predstavnika, te da to čine na načelima demokratskog očitovanja volje članova mdash; za očekivati je da će do izbora članova Dinama zaista i doći. Zar je moguće da je demokratsko načelo ono što sada stoji u statutu Dinama, a podrazumijeva to da se u skupštinu kluba, koja postavlja izvršni odbor, dolazi samo na prijedlog tog istog izvršnog odbora!?

BI


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email