Zvonimir Boban iz FIFA-e prešao u AC Milan

Foto: FIFA
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon što je protekle tri godine bio generalni tajnik FIFA-e te savjetnik predsjednika Giannija Infantina Zvonimir Boban je odlučio napustiti svjetsku nogometnu organizaciju kako bi postao glavni nogometni direktor AC Milana.

Uz njega u Rossonere se vratio i Paolo Maldini koji će biti tehnički direktor, a njih dvojica će usko surađivati s predsjednikom kluba Ivanom Gazidisem.

50-godišnjak se tako vraća u klub gdje je kao igrač bio član od 1992. do 2001. godine.

U tom periodu je četiri puta bio prvak Italije, tri puta je osvojio superkup, a po jednom Ligu prvaka te europski superkup. Ukupno je upisao 251 nastup u kojima je postigao 30 golova.

Ovom prilikom je izjavio:

Uvijek ću biti zahvalan predsjedniku Infantinu zbog prilike koju mi je pružio nakon izbora 2016. godine. Kroz svoj program imao je hrabrosti povjeriti bivšem nogometašu ovako važnu ulogu. Jako je teško napustiti FIFA-u no slijedio sam svoje srce kad sam donosio odluku kao što je bio i slučaj kad sam prihvatio izazov u FIFA-i. Ljudi u AC Milanu su moja obitelj, a Milano i Italija su moj dom. Imam veliku želju pomoći ovom slavnom klubu koji mi tako puno znači, a kako bi se vratio tamo gdje pripada. Zurich također ima posebno mjesto u mom srcu nakon tri godine provedene u Švicarskoj.


Predsjednik FIFA Gianni Infantino je pak rekao:

Ne mogu dovoljno zahvaliti Zvonimir zbog svega što je napravio za FIFA-u u protekle tri godine. Njegova predanost nogometu i entuzijazam su nevjerojatni i bili su veliki doprinos za FIFA-u. Nitko ne razumije nogomet bolje od njega i uvijek je radio za dobro igre. Mnoge pozitivne promjene koje smo ostvarili protekle tri godine ne bi se mogle ostvariti bez Zvone. Pokazao je istu predanost, srčanost i strast u FIFA-i kao što ju je pokazivao i na nogometnom terenu. Puno će nam nedostajati, ali mu želim isti uspjeh u njegovom novom izazovu u voljenom klubu.

Boban će zajedno s Infantinom prisustvovati finalu U20 Svjetskog prvenstva koje se između Ukrajine i Južne Koreje igra predstojećeg vikenda u Poljskoj što će mu biti posljednja dužnost pri FIFA-i.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter