Znači li Stanko Mršić Cibaliju u Prvoj HNL?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Osam dana nakon otkaza Damiru Petraviću i velikog iščekivanja Cibalia je dobila novog-starog trenera. Na klupu vinkovačkog kluba po treći puta u svojoj karijeri sjesti će 58-godišnji Stanko Mršić, često osporavani trener pod kojim je Cibalia u sezoni 2009./2010. ostvarila najbolji rezultat u HNL-u. Ova odluka trebala bi značiti da su ambicije kluba ipak usmjerene prema ulasku u Prvu HNL, što se praktički do sada nije niti znalo. Izazivalo je to veliko negodovanje navijača jer su odigrana već 24 kola drugoligaške sezone, a uprava Cibalije, čije se odstupanje traži već nekoliko sezona, izbor novog trenera odgađala je iz dana u dan. Mršić je upravo ono što je svima trebalo, jedna velika doza optimizma.

Jednostavno je teško zaboraviti tu sjajnu sezonu 2009./2010. u kojoj je Cibalia ostvarila najveći uspjeh otkako je HNL-a. Jednako tako, teško je i navesti sve pozitivne stvari koje je momčad pod njegovim vodstvom napravila. Osim što je osvojeno treće mjesto u prvenstvu, Cibalia je bila klub koji je primio najmanje pogodaka(samo 20 u 30 kola, kao i Dinamo), Cibalijina mreža tresla se samo na 12 od 30 utakmica, Marijan Antolović bio je bez primljenog pogotka 551 minutu, ostvaren je niz od 18 utakmica bez poraza, u Vinkovcima Cibalia nije poražena 22 utakmice ili 489 dana zaredom, ostvarena je najveća pobjeda(5:0 protiv Sesveta), a sigurno kako se može izvući i još pokoji podatak. Sve ovo navedeno ne znači da će se isto ponoviti i ovoga puta. Na prste jedne ruke mogu se nabrojati igrači iz današnjeg kadra koje je Mršić vodio u prošlom mandatu, ali klubu je trebao trener koji će izazvati respekt kod igrača, koji će znati ustati sa klupe i povikati, napraviti pritisak na suce… Sa Petravićem to nije bio slučaj. Je li Mršić dogovorio suradnju samo do kraja sezone biti će poznato sutra. Službeno predstavljanje najavljeno je u prostorijama kluba u 12 sati.

Cibalia je klub koji je od uspostavljanja Prve HNL šest puta igrao polufinale Hrvatskog nogometnog kupa, jednom finale, tri puta izlazio u Europu, igrao polufinale Intertoto kupa sa njemačkim Wolfsburgom i osvojio treće mjesto u prvenstvu sa samo pet bodova manje od prvaka. Istina, Cibalia je i ispadala iz lige, dva puta, ali se ekspresno vraćala. Slavoniji koja je opustošena u svakom smislu, Vinkovcima, Ultrasima i svim navijačima potrebna je Cibalia u prvoj ligi.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email