Zlatko Dalić objavio 25 imena za susrete s Portugalom i Španjolskom

Foto: Krešimir Kundić
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis 25 igrača na koje računa za prijeteljski susret s Portugalom i utakmicu sa Španjolskom.

>> Dalić: “Zahvaljujem Davoru Šukeru na razumijevanju onoga što nisam smatrao korektnim”

Prijateljski susret s Portugalom na rasporedu je 6. rujna, a igra se u najvećem južnom gradu te države – Faru. Pet dana poslije (11. rujna) reprezentacija će otvoriti natjecanje u Ligi nacija susretom protiv Španjolske u Elcheu. Podsjetimo, Hrvatska je u grupi 4, zajedno sa Španjolskom i Engleskom.

>> Održan ždrijeb za Ligu nacija: Hrvatska u skupini sa Španjolskom i Engleskom

Na popisu za ove dvije utakmice, naravno, nema onih koji su se poslije osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji oprostili od reprezentativnog dresa – Vedrana Ćorluke, Marija Mandžukića i Danijela Subašića. Od igrača koji nisu bili sudionici spomenutog natjecanja na popisu je njih 8. Riječ je o Karlu Letici, Borni Barišiću, Antoniju Miliću, Mateju Mitroviću, Ivanu Santiniju, MarkuLivaji, Marku Rogu i Mariju Pašaliću.

Na popisu također nije Ivan Strinić, koji je zbog problema sa srcem dobio crveno svijetlo za bavljenje nogometom. Zlatko Dalić poželio mu je brz i uspješan oporavak. Nepozivanje Josipa Brekala, Borne Sose i Duje Ćalete Cara, Dalić je objasnio obvezama navedenih u U-21 reprezentaciji:

“U dogovoru s izbornikom U-21 reprezentacije Nenadom Gračanom, za ovu akciju nisam zvao Josipa Brekala, Bornu Sosu i Duju Ćaletu-Cara, koje pozorno pratimo i svakako na njih računamo u bližoj budućnosti. Ipak, ovoga puta potrebniji su mladoj reprezentaciji koja se bori za odlazak na Europsko prvenstvo što bi bio važan uspjeh za jednu nadarenu generaciju”.

Kompletan popis igrača za utakmice s Portugalom i Španjolskom:

Vratari: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Karlo Letica

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Josip Pivarić, Tin Jedvaj, Matej Mitrović, Borna Barišić, Antonio Milić

Vezni: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Marko Rog, Mario Pašalić, Filip Bradarić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Marko Pjaca, Ivan Santini, Marko Livaja

Twitter/HNS


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter