Željko Širić zbog išijasa, vrtoglavice i proširenih vena traži odgodu izvršenja kazne zatvora

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Prošao je još jedan mjesec u kojem osuđenik na četiri godine zatvora u aferi pošteno suđenje Željko Širić nije upućen na izdržavanje kazne.

Nakon što mu je 12. lipnja istekla posljednja odgoda izvršenja kazne nekadašnji sudački šef je podnio novu molbu za odgodom izdržavanja kazne iz medicinskih razloga, a o kojoj sud zbog postupka prikupljanja liječničke dokumentacije još uvijek nije donio odluku.

>> Željko Širić i godinu dana nakon pravomoćne presude i dalje na slobodi

Kako nam je pojasnio glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac sud će odluku o prihvaćanju ili odbijanju molbe donijeti u roku od tri dana otkada zaprimi svu dokumentaciju koja je relevantna za odlučivanje.

Prijašnja odgoda mu je odobrena kako bi obavio operacijski zahvat na desnom koljenu međutim zbog visokog krvnog tlaka operacija je na kraju odgođena. Ovaj put, kako navodi glasnogovornik, odgoda je zatražena zbog lumbaga s išijasom, vrtoglavice, omaglice te proširenih vena.

U očitovanju suda se tako navodi:

Obavještavam Vas da je osuđenik dostavio dopunsku medicinsku dokumentaciju koja je uz popratni dopis proslijeđena Zatvorskoj bolnici u Zagrebu na mišljenje, odnosno radi očitovanja o tome da li se kod osuđenika radi o teškoj akutnoj bolesti ili znatnom pogoršanju postojeće kronične bolesti za čije liječenje nema uvjeta u kaznionici ili zatvoru.

Konkretno, osuđenik je podnio medicinsku dokumentaciju u odnosu na dijagnoze M54.4 Lumbago s išijasom i R42 Vrtoglavica, omaglica, te u odnosu na operativni zahvati proširenih vena za koji je naručen u rujnu 2018., a zbog kojega zahvata mu je odgođena i operacija artroskopije koju je trebao obaviti 2. srpnja 2018.

Od Zatvorske bolnice u Zagrebu je zatraženo mišljenje o tome da li se dijagnoze M54.4 Lumbago s išijasom i R42 Vrtoglavica, omaglica mogu liječiti unutar zatvorskog sustava na način da se osuđenik na potrebne liječničke preglede i pretrage koji nisu dostupni u zatvorskom sustavu sprovodi u javne zdravstvene ustanove, te je li neophodno da osuđenik obavi operativni zahvat artroskopije, odnosno je li takav zahvat opravdano odgođen zbog proširenih vena.

Zatvorska bolnica u Zagrebu još nije dostavila zatraženo mišljenje, pa stoga još nije odlučeno o molbi osuđenika za odgodu izvršavanja kazne zatvora od 11. lipnja 2018.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter