Željko Širić i godinu dana nakon pravomoćne presude i dalje na slobodi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Iako mu je u utorak 12. lipnja istekla odgoda odlaska na izdržavanje četverogodišnje kazne zatvora na koju je pravomoćno osuđen u svibnju 2017. godine u Aferi “pošteno suđenje” Željko Širić je i dalje na slobodi.

>> Vrhovni sud potvrdio kazne Željku Širiću i Nevenu Šprajceru

>> Osuđenik Željko Širić još uvijek nije u zatvoru

Kako nam je potvrdio glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac osuđenik Željko Širić je u ponedjeljak 11. lipnja ponovno uložio molbu za odgodu izvršavanja kazne zatvora o kojoj još nije odlučeno, a povodom te molbe zatražit će se od Zatvorske bolnice mišljenje o mogućnosti liječenja postojeće kronične bolesti u kaznionici odnosno zatvoru.

O zahtjevima za odgodom izvršenja kazne prvi je u prosincu prošle godine pisao Novi list kada je kao razlog navedena potreba obveze dovršenja nekog posla čijim bi prekidom doživio znatnu materijalnu štetu, a Širićeve molbe kojima traži odgodu odlaska u zatvor su se uspješno nastavile i 2018. godine.

Prvotno mu je rješenjem od 26. ožujka odobrena nova odgoda izvršavanja kazne zatvora na rok od jednog mjeseca, odnosno do 12. travnja 2018., kako bi osuđenik obavio operacijski zahvat na desnom koljenu koji mu je bio zakazan u Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana za 6. travnja 2018. godine.

Međutim 10. travnja 2018. Željko Širić je podnio novu molbu za odgodu izvršavanja kazne uz koju je podnio medicinsku dokumentaciju KBC Osijek i Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana iz koje proizlazi da mu je operacija zakazana za 6. travnja 2018. odgođena za 29. svibnja 2018. po preporuci liječnika anesteziologa zbog hipertenzije, odnosno visokog krvnog tlaka.

Imajući u vidu navedeno, te da se artroskopske operacije ne obavljaju u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu rješenjem suca izvršenja Marija Kovača od 11. travnja 2018. utvrđeno je da na strani osuđenika postoji razlog za odgodu izvršavanja kazne zatvora, te mu je odobrena nova odgoda izvršavanja kazne zatvora na rok od dva mjeseca, odnosno do 12. lipnja 2018. kako bi 29. svibnja 2018. obavio navedeni operacijski zahvat za koji je naručen, te kontrolu po ortopedu nakon obavljene operacije.

Međutim do navedenog zahvata očito nije došlo te je osuđenik Željko Širić ponovno izbjegao odlazak u zatvor.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter