Zbog koronavirusa odgođena utakmica Rudeša i Međimurja

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Hrvatski nogometni savez danas je obavijestio javnost da je, zbog činjenice da se cijela momčad Rudeša nalazi u samoizolaciji, odgođena utakmica prvog kola Druge HNL u kojoj je zagrebački klub sutra trebao gostovati kod Međimurja.

Podsjetimo, Rudeš je prije dva dana objavio da je neimenovani igrač pozitivan na COVID-19 te da je nadležni epidemiolog zbog tog slučaja u izolaciju poslao čitavu momčad seniora, juniora i stručni stožer.

Kako Savez do danas nije javno objavio zdravstveni protokol, dokument kojim je propisano što se i u kojim slučajevima događa povodom trenutne epidemiološke situacije, bilo je nepoznato kakav nas protokol očekuje u ovakvom slučaju kada je cijela momčad u izolaciji.

Današnjom objavom Savez je otkrio da je na sjednici Natjecateljske komisije 6. lipnja ove godine donesena odluka kojom je dano ovlaštenje povjerenicima natjecanja za odgodu utakmica u slučaju da se šest ili više igrača istog kluba nalazi u samoizolaciji. Upravo na osnovi ovog ovlaštenja i dokumentacije koju je Savezu dostavio Rudeš odgođena je spomenuta utakmica prvog kola drugoligaškog nadmetanja.

Odgođena utakmica između Međimurja i Rudeša odigrat će se u prvom mogućem slobodnom terminu u srijedu, 2. rujna 2020. godine u satnici koju prijavi domaćin. Također je odgođena i utakmica juniorske momčadi NK Rudeš protiv Sesveta, koja će se odigrati u novom terminu 5. rujna 2020. godine.

Kada će se u Savezu odlučiti upoznati javnost s ostalim detaljima propisa koji se tiču ponašanja u slučaju loše epidemiološke situacije u klubovima ili sudačkoj organizaciji ostaje nam vidjeti. Za sada barem znamo da će se utakmice odgađati ukoliko šest ili više igrača istog kluba završi u samoizolaciji.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter