Zašto u Osijeku Mikulić ima prednost ispred Malenice?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Još jedna za NK Osijek mučna sezona HNL-a napokon je gotova, a s obzirom na to da su Osječani ostanak osigurali u čak tri kola prije kraja prvenstva, u Zaprešić su stigli bez ikakvog stresa ili imperativa. Zbog toga se trener Zekić odlučio na nešto drugačiji, pomlađeni sastav. Na kraju je to bilo dovoljno samo za poraz 4:2 uz dva kaznena udarca i hat-trick Nestorovskog.

>> Inter do pobjede u zadnjem kolu, Nestorovski zabio hattrick! (VIDEO)

Dakle, u rezultatski potpuno nebitnoj utakmici u kojoj su i maloljetni Žaper (kojem čestitamo na sjajnom pogotku u debiju) i Marin dobili priliku, jedan od najvećih osječkih talenata vratar Marko Malenica opet je bio na klupi. Nakon što je zbog ozljede Mikulića ovu polusezonu nekoliko utakmica branio vrlo dobro, bio siguran i miran i apsolutno ničim nije zaslužio vraćanje na klupu, upravo to mu se dogodilo. Od četiri gola u Mikulićevoj mreži, on sam je izravno kriv za dva, a pri još jednom je mogao bolje reagirati. I nije to prvi put ove sezone.

Da je Mikulić mladi talent, a Malenica stariji vratar već pri kraju karijere, ovakav bi potez imao smisla. Međutim, Malenica ima 22 godine, četiri manje od Mikulića. U mlađim kategorijama bio je najbolji mladi golman u Hrvatskoj te je bio na korak do odlaska u Manchester City. Stjecajem okolnosti ipak je ostao u Osijeku, a umjesto da klub koji od Ivana Karduma i 2009. godine nema vratara u kojeg se može pouzdati njeguje takav talent, smještaju ga na klupu. S obzirom na to da se radi o poziciji na terenu za koju su samopouzdanje i sigurnost najvažniji, o psihološkom efektu ovakvog poteza se knjige mogu napisati.

Trener svakako ima najbolji uvid u kvalitete i rad svakog igrača i na temelju toga donosi odluke (ili bi bar tako trebalo biti.) Međutim, u našim se krajevima često kvaliteta prosuđuje i na temelju nekih kriterija izvan samog terena. Možda bismo, kad uzmemo u obzir da je Darinko Mikulić, Zvonimirov otac, donedavno imao mjesto predsjednika Nadzornog odbora kluba, mogli doći do nekih odgovora.

Matija Palijan


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter