Zar se hrvatski nogomet zaista sveo na njegove konferencije za medije?

Zdravko Mamić
Foto: GNK Dinamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zdravko Mamić zakazao je za danas konferenciju u utrobi zapadne tribine. Tempo njegovih obraćanja javnosti je malo s vremenom (i u korak sa sudskim procesima) opao, na radost svih kojima je demagogije i laži puna kapa, no i dalje se dotični osjeća pozvan svako toliko ‘pretresti brda i doline’ pred nacijom.

Što ćemo danas čuti svi vrlo dobro znamo. Nakon teatralnog šepajućeg ulaska i umora od lumpovanja na svadbi ikone ekstremne desnice, krenut će monodrama u dva polusatna čina. Jedino možemo pogađati koja tema će ići prva. Hoće li to biti to „izbornik iz susjedstva“ Čačić Ante koji vadi vizu za Rusiju dok mu medijski konkvistadori sapunaju dasku? Vapaj za kampom na Sveticama ili stadionom u Maksimiru? Pokušaji „atentata“ u Hercegovini i na Braču? Torcida koja pjeva o njegovom ubojstvu ili Boysi koji ga vole bez glave? Naš Hajduk koji je uzurpirao klub te ga vodi u provaliju? Džigerica? Nehumani uvjeti na suđenju u Osijeku, zbog kojih bi trebalo pogledati u sudski zapisnik je li uspio izdržati barem jedan dan bez ekscesa i izbacivanja? Promjena iskaza hrvatskih vitezova Modrića i Lovrena? Ili će se zadržati samo na Dinamu i sukus priče svesti na činjenicu kako dolazi TA godina u kojoj će Dinamo iduće sezone igrati Ligu prvaka i prezimiti u Europi?

Tema na pretek, a sigurno će se u njima dotaknuti orjunaša, zavedenih Srba i Muslimana, novinara kojima krv šiklja iz očiju, mučke đubradi i spodoba koje se vesele što najuspješnije poduzeće na ovim meridijanima ne igra Europu.

Osječko suđenje nije gotovo, ali presudu koju svi vrlo dobro znamo mogli bi čuti već danas od optuženog, ako ga jezik zasvrbi. Travestija u Osijeku je na trenutke izgledala poput dugogodišnjih maksimirskih pressica utorkom u 13 sati, na kojima svi šute dok Tattia priča. Pauze između ročišta bez ikakvih utjecaja na svjedoke osim pjevanja kako mu „Ne može nitko ništa“ danas dobivaju svoj krajnji epilog. Ne samo što jedno suđenje nije gotovo, a drugo nije još ni počelo (u kojem su državni proračun i nogometni klub Dinamo milijunski oštećeni), već će se sama legitimacija te pljačke zbiti upravo na mjestu gdje je sve počelo.

Postoji li veći apsurd od činjenice da osoba koja je krivično gonjena, te ima najveće optužnice u povijesti hrvatskog sporta, svoje dramaturške eskapade organizira upravo u ‘kući’ opljačkanog?

Što god danas Zdravko izjavio, samom pojavom na konferenciji (upravo u press salonu Dinama kojeg je svojim postupcima najviše oštetio) najzorniji je primjer kakvo su dno Dinamo i hrvatski nogomet dotakli.

HDZ-ovi dvorjanici u Hrvatskom nogometnom savezu potvrda su političke podršku establišmenta. Turudić i ‘turudići’ sa svojim kavicama daju savjetodavno pravnu podršku. Trolovi, botovi, PR službe Dinama i Hrvatskog nogometnog saveza tu su za peglanje medijske slike. Kroz Čičke do pi…skaranja Ha-Ha-Oa pokušava se već niz godina uništiti navijački pokret kao jedini oblik otpora. A za sve ostale tegobe i nuspojave, tu je policija koja široke ruke nudi policijske dosje za emisije uživo na javnoj televiziji. Danas će, po tko zna koji put, sve njih na konferenciji za medije predstavljati Zdravko Mamić. Čovjek se zapita zar se ovaj siroti domaći nogomet zaista sveo na Brenda, Izbornika iz susjedstva, Savjetnika, Dementnog kapetana reprezentacije, brata Zokija i ostalu svitu koja ih okružuje?

Zaslužuju li domaći ljubitelji nogometa ipak nešto više?

Mihael Polovanec


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email