Zaprešićani uskoro dobivaju novo pomoćno igralište

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Gradsko vijeće Grada Zaprešića protekli je tjedan donijelo odluku o početku investicije odnosno početku provođenja postupka javne nabave za radove sanacije pomoćnog nogometnog igrališta u sklopu sportskog centra Zaprešić.

Naime, pomoćno igralište koje koriste nogometaši Intera je u poprilično lošem stanju. Osim neadekvatnog terena prepunog neravnina, a koji nema ni drenažu problem je i nedostatak rasvjete i zaštitnih mreža kao i dotrajalost ograda koje ograđuju kompleks.

Projektom sanacije nabrojani nedostaci planiraju se otkloniti. Osim nove drenaže i rasvjete te uređenja ograda, površina terena koji će biti pod umjetnom travom planira se povećati kako bi igralište bilo prikladno za odigravanje utakmica mlađih uzrasnih kategorija.


Prema predviđanjima vrijednost radova koju će u potpunosti snositi Grad Zaprešić procjenjuje se na 3.750.000,00 kuna s PDV-om. U tu svrhu u gradskom proračunu za ovu godinu osiguran je 1 milijun kuna dok će se ostatak od 2.750.000,00 kuna pa i više ako to bude potrebno osigurati u proračunu za 2016. godinu. Planirani početak izvođenja radova je ove jeseni, a završetak tijekom naredne godine.

U narednom periodu saznat ćemo tvrtku koja će putem javne nabave dobiti posao uređenja igrališta, a svakako čudi da nije iskorištena mogućnost da se u financiranje radova osim Grada Zaprešića uključi i Hrvatski nogometni savez preko fondova UEFA-e koji mu stoje na raspolaganju.

Karlo Propadalo


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter