Za naš Dinamo: Sadašnji Dinamo nije uspješan!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Četvorica bivših Dinamovaca, udružena u akciju Za naš Dinamo, kojom zahtijevaju demokratske izbore u GNK Dinamu, zahvalila su danas građanima i javnosti na podršci.

Foto: Goran Zorja

– Prošli vikend smo imali piknik na Jarunu, ovaj tjedan opet ćemo ići među građane, to je naša glavna zadaća sada, kazao je Silvio Marić, a sva četvorica zajedno potrudila su se ponovno reći onu jednu stvar na kojoj inzistiraju: demokratski izbori po modelu jedan član – jedan glas.

Tiskovna se konferencija u jednom trenutku pretvorila u tribinu, moglo bi se reći – okrugli stol, da je takvog bilo. Naime, među novinarima je bio jedan postariji gospodin, koji je ustao i započeo monolog o svojim zaslugama u Dinamu.
– Ja sam od 1956. godine član, nekad sam bio bliže, nekad dalje samim strukturama, i evo pitam vas svu četvoricu, kako možete kazati da sve što je bilo u Dinamu u posljednjih pedeset godina nije dobro? I recite mi: tko je vas četvoricu odabrao da baš vi budete na čelu?

Takav nastup doveo je do reakcije četvorice nogometaša koji su objasnili da u Dinamu samo žele demokratske izbore, pa ako članovi odaberu sadašnju strukturu, spremno će im čestitati. No, gospodin je bio uporan u tome da mu odgovore tko ih je postavio na čelo pokreta, kako je nazvao. Tada je dobio odgovor da ih nije nitko postavio već da su se sami našli, što je izazvalo komentar vremešnog gospodina koji je okupirao tiskovnu konferenciju:
– Ali to onda nije demokratski.
To je, jasno, izazvalo salve smijeha među okupljenima.

Foto: Goran Zorja

Što misli o Dinamovim uspjesima najbolje je oslikao Tomo Šokota.
– Ja vas pitam, o kakvim uspjesima Dinama govorite? Koji su to uspjesi? Navijači na tribinama? Normalna je stvar da se titule uzimaju, a što je to Dinamo napravio u Europi? Što bi onda Rijeka trebala kazati, koja je u jednoj sezoni osvojila više europskih bodova nego Dinamo u tri? S nemjerljivo manjim ulaganjima, oštar je bio Šokota.

Četvorka okupljena u inicijativu Za naš Dinamo izjavila je i da je nužno rad Dinama napraviti transparentnijim, da se napokon zna kako se novac troši. Na kraju se iz publike javio mlađahni dinamovac, koji je imao dijametralno suprotan stav od vremešnog gospodina od ranije.

– Ja nikad nisam bio na Maksimiru, i neću ni biti dok god je ova uprava na čelu. Kad god ova sadašnja uprava počne pričati, to je odmah o partizanima, ustašama, komunistima, crvenima, plavima… To jednostavno nije normalno, kazao je mladić, a njegove riječi pojačao je Igor Bišćan, govoreći da ovakvim spominjanjima crnih i crvenih Mamić samo želi zamutiti vodu i skrenuti priče s važnih tema.

nogometplus.net


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter