Vraćam se bratu u Bosnu!

Grafika: FK Sloboda
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Jesensku reprezentativnu stanku u listopadu Dinamo će iskoristiti za mini turneju po srednjoj Bosni. Tako će 10. listopada na gradskom stadionu Žepče odigrati prijateljsku utakmicu protiv trećeligaša NK Žepče koji slavi stogodišnjicu postojanja.

Nogometna veza između Zagreba i Žepča ima povijesni karakter; naime 1919.  godine žepački studenti Mehmed Kadrić i Velija Hasagić iz Zagreba donijeli su prvu loptu u Žepče, te je osnovan nogometni klub tada pod nazivom SAŠK Građanski po uzoru na zagrebački Građanski, čiji je Dinamo formalni sljedbenik.

Dan kasnije, 11. listopada, Dinamo će biti na još jednom jubileju, ovaj put sto godina slavi tuzlanska Sloboda koja će ugostiti hrvatskog prvaka na stadionu Tušanj.

Klub interesantne i velike povijesti prvotno je nazvan Gorki po pjesniku Maksimu, međutim 1923. godine gorak okus su osjetili njegovi navijači jer je zabranjeno djelovanje zbog komunističkog pedigrea, no nakon četiri godine ponovo je reaktiviran.

U Jugoslaviji tuzlanski je klub bio čak 22 godine prvoligaš te je 1971. godine dogurao do finala kupa kojeg je izgubio od Crvene zvezde. Najveći uspjeh u samostalnoj Bosni i Hercegovini je drugo mjesto u sezoni 2015/16.

Naravno, vrijedi istaknuti i činjenicu da će određeni bjegunci pred hrvatskim pravosuđem sigurno iskoristiti priliku uživo utefteriti poslovanje kluba, a ove utakmice su i lijepa prilika za druženje s braćom iz upravljačkih tijela Dinama.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email