VL: Izbor Davora Šukera za novi mandat na čelu HNS-a je bio nelegalan!

Screenshot: Z1
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Večernji list je u posjedu nalaza nadzora Sportske inspekcije prema kojem je Davor Šuker nelegalno izabran za novi mandat predsjednika HNS-a na izbornoj skupštini održanoj 22. prosinca prošle godine.

>> Davoru Šukeru novi mandat na čelu HNS-a; predstavnici Hajduka napustili Skupštinu

Međutim u nalazu se također navodi da će Sportska inspekcija “zastat će s postupkom inspekcijskog nadzora u Hrvatskom nogometnom savezu do donošenja odluke nadležnog Gradskog ureda za opću upravu Grada Zagreba, odnosno Ministarstva uprave”.

To znači da se o održavanju nove izborne skupštini tek trebaju očitovati nadležne institucije jer Središnji državni ured za šport putem Sportske inspekcije tek daje mišljenje – navodi Tomislav Dasović iz Večernjeg lista .

U nalazu nadzora Sportske inspekcije piše da je uvidom u zapisnik sa sjednice Skupštine HNS-a održane 22. prosinca utvrđeno da su u svojstvu zastupnika, među ostalim, sudjelovali i Dubravko Galović (ŽNS brodsko-posavski), Stjepan Merkaš (ŽNS krapinsko-zagorski), Ante Vučemilović Šimunović (ŽNS osječko-baranjski), Drago Lucić (ŽNS požeško-slavonski) te Davor Ivić (ŽNS sisačko-moslavački), koji su sve do donošenja odluke o razrješenju Izvršnog odbora istodobno i bili članovi Izvršnog odbora Saveza s aktivnim mandatom. Prema Statutu HNS-a, među ostalim, propisano je i da član Izvršnog odbora ne može biti zastupnik u Skupštini Saveza.

Sportska inspekcija citira i Poslovnik o radu Skupštine koji je bio na snazi u vrijeme održavanja sjednice Skupštine 22. prosinca 2017. i upozorava:

Propisano je kako zastupnici u Skupštini Saveza, predstavnici županijskih nogometnih saveza i drugih članova Saveza, stječu prava i obveze zastupnika u Skupštini Saveza verifikacijom njihovih mandata. Izvršenom usporedbom sastava Skupštine u mandatu 2014.-2018. koja je brojila 49 članova i novog sastava Skupštine koja broji 59 zastupnika utvrđeno je kako je od ukupnog broja zastupnika novog sastava Skupštine njih 18 koji su ujedno i zastupnici sastava Skupštine u mandatu 2014.-2018. te, kad bi se uzelo da su oni u trenutku izglasavanja odluka bili u mandatu i imali pravo odlučivanja, za donošenje odluka nije bilo potrebnog kvoruma.

Iz toga bi se moglo zaključiti da su odluke na Skupštini HNS-a donijeli novoimenovani zastupnici kojima mandati još nisu bili verificirani te da oni nisu imali pravo donošenja odluka, među ostalim izbora predsjednika i članova IO – poentira Večernji list.

>> Uklonjeni HDZ trojac HNS ‘izvršnika’ ponovno jaše; Ured za šport demantirao Slavka Prišćana


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter