Više od 300 djece sudjelovalo u manifestaciji “Živimo Hajduk”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U sklopu dvodnevne manifestacije “Živimo Hajduk” koja se odvijala na terenima Otvorene škole HNK Hajduk na Poljudu i Rivi više od 300 osnovnoškolaca sudjelovalo je u sportskim aktivnostima.

Prvoga dana manifestacije na Poljudu je odigran turnir na kojemu je sudjelovalo ukupno 16 ekipa u dvije kategorije, a dječacima su se ovom prilikom pridružile i dvije ekipe djevojčica. Najuspješnijim ekipama medalje i pehare na kraju dana uručili su prvotimci Hajduka predvođeni kapetanom Josipom Juranovićem.

Prilikom druženja na Poljudu održana je i dodjela priznanja najboljem igraču Hajduka u protekloj sezoni po izboru članova, a ono je otišlo u ruke Darku Nejašmiću. Priznanje mu je uručio tajnik Našeg Hajduka Luka Domikulić, a ovo je treća godina u nizu u kojoj članovi ocjenjuju najbolje igrače Bilih.

Manifestacija je nastavljena programom na Rivi gdje su građani imali priliku isprobati sportove poput veslanja, rugbyja, košarke, nogometa i atletike. Također, kako bi osvijestili potrebe sportaša s invaliditetom prikazana je simulacija sporta za slijepe i slabovidne osobe.

Program je zaključen na Poljudu gdje su studenti Kineziološkog fakulteta u Splitu vodili trening selekcije Otvorene škole Hajduka u kojem su svoja teorijska saznanja imali prilike isprobati u praksi. Uz to je uz nadzor profesora Marka Ercega i Ante Rađe putem posebnih uređaja mladim nogometašima praćena srčana aktivnost kako bi se što bolje mogla dozirati njihova opterećenja.

Ova manifestacija potiče na bavljenje sportom koje sve više izostaje, a u sklopu projekta nastojimo osvijestiti i utjecati na ljude da budu aktivniji. Hajduk je idealan medij za prenošenje takvih poruka, a brojna hajdučka zajednica rado sudjeluje, rekao nam je dizajner metodologije na projektu “Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja” Tomislav Mikulić, istaknuvši kako su sve aktivnosti manifestacije “Živimo Hajduk” rezultat sjajne suradnje s Kineziološkim fakultetom u Splitu, UniSportom i Otvorenom školom Hajduk.

Sportski dio aktivnosti provodi se u sklopu EU projekta “Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja”, uz sudjelovanje Kineziološkog fakulteta u Splitu. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email