Velika Varteksova nedjelja

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Milijardu i 200 milijuna katolika za dva će tjedna proslaviti najveću nedjelju u godini, Uskrs. NK Varteksu najveća nedjelja u godini dolazi 15 dana ranije, svoj naj-blagdan 2017. godine Bumbari će doživjeti sutra. Trenutačno drugoplasirani Varteks dočekuje vodećeg Poleta iz Svetog Martina na Muri, u izravnom dvoboju za naslov prvaka Međužupanijske nogometne lige, u izravnoj borbi za plasman u Treću HNL.

Jesenski prvak Polet i Varteks prvi su dio sezone okončali bodovno poravnati. Polet je prvi ‘presjekao vrpcu’ zbog bolje gol razlike, a tako bi bilo i da je kraj prvenstva zbog međusobnog omjera. Naime u jesenskom ogledu u Svetome Martinu, Polet je slavio s minimalnih 1:0 pogotkom u 77. minuti utakmice, uz gorak okus kod gostujućih varteksovaca. Presudio je naime sporan pogodak nakon ubacivanja lopte u igru sa strane najmanje 20 metara od mjesta gdje je ista napustila teren. Suci su progledali kroz prste, Polet proslavio tri krucijalna boda, kasnije i 1. mjesto koje drži i u ovom trenutku.

Saša Dreven i Neven Vukman

Varteks je željan uzvrata, pobjeda Bumbare vraća na vrh kojeg su držali veći dio jeseni, emocije su na vrhuncu. Iako je ovaj toliko očekivani nogometni događaj kvalitativno uskraćen nemogućnošću igranja na jednom od dva gradska stadiona, s one subjektivne strane Varteksovim navijačima adrenalin podiže činjenica da će se igrati u Jalkovcu, na igralištu na kojem je Varteks gradio svoj uspon od najnižeg nogometnog ranga do sad već borbe za treći rang hrvatskog nogometa. Upravo uz takvu poruku „Varteks je osjećaj“ vodeći ljudi kluba pozivaju čitave obitelji na sutrašnji nogometni praznik u Jalkovec, s početkom u 16 sati.

Mada su sve ostale utakmice aktualnog, 20. Kola MŽNL u sjeni velikog derbija prvenstva spomenimo da će danas od 16 sati na teren ZelengajPlitvica (G), Mladost Komet (P) – Nedelišće i Sloboda (S) – Rudar (MS), a sutra u 16 sati još NedeljanecPodravina, ZadrugarJalžabet, PušćineNovi Marof i MeđimurecSloga (ČK).

MŽNLporedak uoči 20. kola: 1. Polet (SMnM) 45 boda (gol razlika 56:13), 2. Varteks 43 (39:17), 3. Nedelišće 38 (44:24), 4. Podravina 34 (30:16), 5. Rudar (MS) 30 (34:20), 6. Sloga (ČK) 30 (34:32)…

Nenad Kovačić, Spona


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email