Večernji list: Odbačena optužnica protiv Luke Modrića

Luka Modrić Zdravko Mamić
Screenshot: index.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Prema pisanju Večernjeg lista Optužno vijeće Općinskog kaznenog suda u Zagrebu na sjednici održanoj prošlog petka odbacilo je optužnicu protiv Luke Modrića zbog davanja lažnog iskaza na suđenju bivšem čelniku Zdravku Mamiću i suradnicima koje se vodilo na Županijskom sudu u Osijeku u vezi izvlačenja novca iz GNK Dinamo.

>> Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo optužnicu protiv Luke Modrića

Iz neslužbenih razloga se saznaje da je optužnica odbačena kao preuranjena odnosno sud je smatrao da prvo presuda Zdravku Mamiću po kojoj je u Aferi Godot osuđen na šest i pol godina zatvora treba postati pravomoćna.

Odluka optužnog vijeća zagrebačkog Općinskog kaznenog suda nepravomoćna je te je na nju moguće podnijeti žalbu u roku od tri dana od primitka rješenja – navode u VL.

Optužnica protiv Luke Modrića je podignuta u ožujku ove godine od strane Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku, a potom je na zahtjev Modrićevih odvjetnika odobreno da se proces prebaci sa suda u Osijeku na sud u Zagrebu.

Isto odvjetništvo je u rujnu ove godine podiglo optužnicu i protiv Dejana Lovrena kojeg također terete za davanje lažnog iskaza na suđenju u Aferi Gofot.

>> Dejan Lovren optužen zbog davanja lažnog iskaza


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email