Varteks sljedeći tjedan počinje s pripremama

Foto: NK Varteks
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

NK Varteks ove sezone će se sezone natjecati u novoformiranoj 3.HNL Sjever.

Liga će brojati 12 klubova, a osim Bumbara natječu se:

Bjelovar, Bjelovar
Graničar, Đurđevac
Mladost, Ždralovi
Papuk, Orahovica
Podravac, Virje
Podravina, Ludbreg
Polet, Sveti Martin na Muri
RadnikKriževci, Križevci
Rudar, Mursko Središće
Tehničar, Cvetkovec
Virovitica, Virovitica.

Prvenstvo će se igrati dvokružno (22 kola) te će nakon toga prvih šest ekipa igrati play off (pet utakmica), dok će posljednjih šest ekipa igrati play out (pet utakmica).

>> Varteks i Hajduk dogovorili nastavak suradnje

22. srpnja u 18:00 sati počinju Bumbari kreću s pripremama

Bumbari s pripremama za novu sezonu počinju u ponedjeljak u 18:00 sati, prozivkom igrača na terenu u Hrašćici. O planu priprema razgovarali smo s trenerom Orehovcem koji kaže:

S pripremama počinjemo 22.07 i trajat će 5 tjedana – do 24.8. kad počinje prvenstvo. Počinjemo malo kasnije nego sam planirao (15.07.) jer su neki igrači još na moru, ali svi su dobili plan treninga koji moraju odraditi u ovom tjednu do 22.07. Od igrača očekujem da dođu motivirani i puni želje za dokazivanjem, jer će i roster igrača i konkurencija u ekipi biti na većem nivou od prošle sezone.

Dobro odrađen prijelazni rok

Prijelazni rok odrađen je uspješno, te je uz to ispunjen i glavni cilj – zadržavanje prošlogodišnje ekipe na okupu. Samim time zadovoljan je i trener Orehovec:

“Prijelazni rok odrađen je kako je i planirano, doveli smo igrače točno na pozicije koje smo željeli. Osim iskusnog Kosira, ostali igrači su mladi, razvojni i što je najvažnije nisu puno razmišljali da li žele igrati u Varteksu. Prepoznali su Varteks kao klub u kojem mogu napredovati kako kroz utakmice, tako i kroz treninge, te ostvariti svoje nogometne ambicije. S obzirom na to da prijelazni rok još nije završio i traje do 31.07., postoji mogućnost da dovedemo još kojeg igrača.”

Planovi u nadolazećoj sezoni

Iako su neki od klubova koji će se natjecati u novoosnovanoj ligi dobro poznati publici, igračima i navijačima, ipak se radi o novoformiranoj ligi. Ono što zasigurno interesira sve navijače kluba je gdje se Varteks može pozicionirati u ovoj sezoni, te koji je cilj postavljen.

“Cijela ta novoformirana liga je zasad nepoznanica, a kvaliteta klubova vidjet će se kako će prvenstvo odmicati. Svi klubovi se pojačavaju i žele biti što bolji, tako da je teško sada govoriti o mogućnostima naše ekipe. Vrijeme će pokazati koliko će naši mladi igrači brzo odrastati u nogometnom smislu. Kroz treninge i kontrolne utakmice nastojat ću ekipu dovest na razinu da budemo jak i čvrst protivnik svakoj ekipi, te da igramo prepoznatljiv i dobar nogomet. Cilj nam je biti među 6 ekipa, te se tako plasirati u play off”

Podsjetimo, u klub su za sada pristigli: Roberto Skoliber, Josip Sabolić, Dominik Masten, Boris Kosir, Ante Pozder i Lovro Težački.

Prošlosezonska ekipa ostala je na okupu

Unatoč dovodenim igračima, valja spomenuti kako je velika prednost Varteksa za nadolazeće prvenstvo zadržavanje prošlosezonske ekipe na okupu. Jedan od igrača koji je u ovom prijelaznom roku imao mnogo ponuda je Tihomir Šoštarić, najbolji strijelac prošlosezonske MŽNL Čakovec – Varaždin, no on je sve ponude odbio i ostao među Bumbarima, a o razlozima ostanka kaže:

“Definitivno je prevagnuo osjećaj prihvaćenosti u klubu, kako od strane Uprave, tako i od suigrača i navijača. Osjećam se super u ovom okruženju, a što je najvažnije – sve dogovoreno je uvijek bilo i ispunjeno. Uvjeti su dobri, te me sada posebno veseli izgradnja terena i svlačionica u Hrašćici. Novi vlastiti prostor sigurno će pozitivno utjecati na cijelu ekipu.”

Osim trenera Orehovca, i “Šole” je dao osvrt na nadolazeću sezonu:

“U narednoj sezoni očekujem dobru igru, složnost i pomoć svih pristiglih pojačanja. Idemo odraditi dobre i kvalitetne pripreme, te sam siguran sam da možemo izboriti ulazak u top 6 ekipa. Osim toga, osobno sam uvjeren da se možemo boriti i za sam vrh. Ja ću zasigurno dati sve od sebe!”

Veldin Karić ostao je u klubu, no ne u funkciji igrača

Pitanje igračkog kadra koje mnoge zasigurno interesira, igranje je Veldina Karića, koji je nakon fenomenalne prošle sezone odlučio da više neće biti dio ekipe, barem što se igračkog dijela tiče.

“Odlučio sam da više neću igrati jer je 3.HNL ipak malo veći i zahtjevniji izazov s mojih 45 godina. S obzirom na to da želim ostati dio kluba, prihvatio sam drugu ulogu i postao pomoćni trener gospodinu Orehovcu. Vjerujem da ću svojim iskustvom, željom i voljom pomoći kako igračima, tako i svima u klubu i upravi. Moje igranje u najdražem klubu nikad neću zaboraviti, te sam se upravo zato baš u Varteksu oprostio s igranjem na “višem” nivou. Osim uloge pomoćnog trenera, preuzeo sam i juniore među kojima ću tražiti nasljednike i buduće prvotimce kluba.”

Gradnja trening kampa u Hrašćici

Spomenimo kako se u klubu osim prijelaznog roka, trenutno najviše fokusira na izgradnju trening kampa u Hrašćici. U utorak je potpisan ugovor o izradi, isporuci i montaži kontejnerskog objekta (svlačionica) za koji se sredstva prikupljaju akcijom “Za Varteksov dom”. Rok isporuke svlačionica je prvi tjedan u rujnu. Radovi na terenu u Hrašćici također će započeti sljedeći tjedan, a u planu su obnova glavnog terena, gradnja pomoćnog s umjetnom travom, gradnja tribine i svih ostalih popratnih sadržaja kojima će se osigurati licenca za igranje 3.HNL.

Popularni 14. “Đelac” održat će se 4.8. u Graberju

Podsjetimo za kraj da će se u nedjelju 4.8. na igralištu u Graberju održati 14. Memorijalni malonogometni turnir “Anđelko Herjavec”. Prijave ekipa moguće su na broj: 091/575-6249.

Grafika: NK Varteks


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter