Varteks preko Bjelovara do nove pobjede na domaćem terenu

Foto: NK Varteks
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Danas se igralo osmo kolo u 3. HNL Sjever, a ‘Bumbari’ su još jednom pokazali koliko su ozbiljni u svojoj namjeri da budu u samom vrhu.

Na stadion ‘Sloboda’ došao je Bjelovar, Varteks je pred sobom imao tvrdog protivnika, a utakmica je riješena u zadnjih dvadeset minuta pogocima Tihomira Šoštarića i Matije Kuhara.

No, krenimo redom. U utakmicu se ušlo vrlo nervozno s obje strane. Bez puno prilika igralo se do 18. minute. Tada Benković dobro ulazi s boka no nitko ne prati akciju. Varteks je bio u podređenom položaju, Bjelovar je imao konkretnije prilike i napadao, a vrijedi zabilježiti situaciju iz 32. minute kada ponovno Benković probija bok, šalje nisku loptu, ali Kosir kasni.

U 34. minuti Skoliber i Šoštarić bili su pred golom, no spetljali su se i situaciju su Bjelovarčani brzo očistili. Nakon tog pokušaja Šoštarić je ostao ležati na travi, ali se ubrzo i pridigao.

Do kraja poluvremena Varteks je preuzimao inicijativu koja je kapitalizirana u nastavku.

U drugom poluvremenu u igru je prvi put ove sezone, nakon duže ozljede, ušao Romano Nježić te odmah preuzeo kapetansku vrpcu od Borne Radića.

Prijelomna situacija dogodila se u 70. minuti. Lopta dolazi do Šoštarića u šesnaestercu, iako se činilo da je udarac slab, lopta nekako završava iza protivničkog vratara – 1:0 za Varteks!

Deset minuta kasnije sve je bilo gotovo. ‘Bumbari’ su kontrolirali igru, Bjelovar nije imao konkretnu situaciju za pogodak te se iz njihovog napada napravila kontra. Loptu iz dubine dobio je Kuhar koji se gotovo od centra sjurio prema golu i zabio za konačnih 2:0.

Još jednu dobru priliku imao je Varteks – Skoliber je iz dobre situacije, par metara pred golom u 85. minuti mlako pucao i praktički dodao loptu golmanu.

Za Varteks su igrali: Domjan, Radić, Skoliber, Kuhar, Sušac, Težački, Kosir, Vuković, Kukec, Benković i Šoštarić, a u igru su ušli Nježić i Žganec.

Varteks tako nakon osam odigranih kola u 3. HNL Sjever ima 17 bodova, a u sljedećem kolu odlazi u goste Poletu iz Svetog Martina na Muri. Polet je i prije početka sezone okarakteriziran kao klub koji ima namjeru postati prvak.

Ipak, ‘Bumbari’ u posljednjih pet kola imaju četiri pobjede i jedan remi uz gol razliku 16:6.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email