Usprkos prekidu natjecanja Canal+ i beIN francuskim klubovima plaćaju 50 milijuna eura

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Televizijske kuće Canal+ i beIN SPORTS su s udruženjem profesionalnih klubova u Francuskoj (LFP) postigle dogovor prema kojem će klubovima isplatiti 50 milijuna eura. Prema sporazumu Canal+ je namijenio 35, a beIN 15 milijuna eura i to u trenutku kada su klubovi zbog prekida natjecanja u nemogućnosti ispuniti svoje obveze iz ugovora o prodaji TV prava.

Po slovu ugovora TV kuće su mogle odbiti plaćanja, ali su se nakon video sastanka s predstavnicima LFP-a odlučili na ovaj potez. Ukoliko klubovi ne zadrže prihode od TV kuća i sponzora ubrzo će doći do nemogućnosti isplate primanja igračima i radnom osoblju čime bi bio narušen i kredibilitet natjecanja, a to ne bi išlo u prilog ni TV kućama.

Isplata 50 milijuna eura ne pokriva čitav iznos koji su klubovi trebali dobiti do konca sezone da nije došlo do prekida natjecanja, ali je istodobno postignut dogovor da će se o daljnjem financiranju razgovarati kad bude poznat točan datum i raspored odigravanja preostalih ovosezonskih kola. Aktualni ugovor između TV kuća i LFP-a je po sezoni težak 726 milijuna eura i istječe na na koncu aktualne sezone kada na snagu stupa novi koji je vrijedan 1,15 milijardi eura po sezoni i koji će biti na snazi do lipnja 2024. godine.

U zajedničkoj izjavio LFP-a i beIN-a se navodi: “Sa željom da pomognemo francuskim klubovima u razdoblju nesigurnosti, a nakon razgovora s predsjednicima klubova i predstavnicima LFP-a, beIN i udruženje su postigli sporazum u vezi TV prava. Njime prepoznajemo nezapamćenu situaciju s kojom se u ovom trenutku suočavaju profesionalni klubovi, LFP i čitav francuski nogomet, kao i izuzetno zahtjevne okolnosti s kojima se suočava sam beIN. LFP i beIN žele zahvaliti predsjednicima klubova na njihovoj pozitivnoj intervenciji. Istodobno ćemo nastaviti blisko surađivati ​​oko planiranja nastavka sezone u Ligue 1 i Ligue 2, a sve kako bi ispunili očekivanja gledatelja te pri tome čuvali zdravlje svih.”


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter