Upoznajte karijeru Stjepana Mamića – nove “zvijezde” Dinama (VIDEO)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Udruga Dinamo – to smo mi je danas objavila da je nećak Zdravka i Zorana Mamića, Stjepan Mamić potpisao profesionalni ugovor s Dinamom.

>> DTSM: Novi Mamić u Dinamu

Tko je Stjepan Mamić i kakav je njegov dosadašnji nogometni put?

Stjepan Mamić je rođen 24.11.2000. godine. Trenirati je počeo u Mladosti iz Ždralova i bio je “desetka” svog godišta u klubu. Kao izlazni pionir počinje nešto više zabijati te nakon 4 gola u prvih 5 nastupa prelazi početkom 10. mjeseca u bolji Bjelovar. Tamo nešto manje zabija, te dolazi do 9 golova u 18 ukupnih nastupa. Pred kraj sezone počinje igrati i za kadete, ulazeći s klupe. U zadnjem kolu dobija priliku startati protiv fenjeraša Virovitice i zabija.

S nenavršenih 15 godina, potom, odlazi kod rodbine u GNK Dinamo Zagreb i odmah dobija stipendijski ugovor na 3 godine. Mladi se Mamić, međutim, u Dinamu nije naigrao. Kao ulazni kadet ulazi 4 puta s klupe, pred kraj utakmice, u zadnjim kolima, dok kao izlazni, u Prvoj HNL kadeta, ulazi tek dvaput, protiv Cibalije i Šibenika. Međutim, ako je 2 kadetske godine imao mrvice od minutaže, to će promijeniti na posudbi u Bjelovaru – gdje je u dvije sezone u juniorima, seniorima i raznim kupovima bio u kadru, barem na klupi, na čak 98 službenih utakmica!

U “drugoligaškoj” juniorskoj ekipi Bjelovara, pri vrhu je liste strijelaca obje sezone, s 34 gola ukupno (5 s 11m), u oba slučaja iza momaka iz druge momčadi juniora Varaždina, Nike Havelke i Luke Petrinca. U seniorima je išlo teže. U debiju, doduše, još 16-godišnjak, zabija pleterničkoj Slaviji u 3-1 porazu Bjelovara u gostima, ali premda je stalna pojava na seniorskoj klupi, do kraja polusezone ulazi još tek 6 puta, bez učinka. Na proljeće je u rotaciji, 7 startova, 7 ulazaka iz klupe, ali gola nema. Svejedno, dovoljno dobro za Dinamo – dobija novi stipendijski ugovor na 3 godine.

U svoju drugu bjelovarsku sezonu kreće bolje, brzo dolazi do bilance od 3 gola, dva zabija Čepinu u 4-2 porazu u gostima ušavši s klupe, zabija i hrvatskoj reprezentaciji kad je igrala s Bjelovarom, ali tu priča staje.


Dolazi do konačne bilance od 7 startova, 13 ulazaka s klupe i ta tri gola. Za igrača kojeg opisuju kao napadača koji može igrati i sa strane, pa makar juniorske dobi, ipak premalo. Iako je u drugoligaškim juniorima učinkovit, zamjera mu se tromost i nedostatak obavezne igre – što je sve zajedno još nedovoljno za stalnu igru na seniorskoj razini, pa i u 3.HNL. Dovoljno, međutim, za klub kojim žari i pali njegova rodbina.

MODD


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter