Unatoč svemu, počeo je je kongres FIFA-e

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Kao što je poznato usprkos svim događanjima vezanim uz korupcijski skandal u FIFAmdash;i, danas od 9:30 u Zuuml;richu se održavaju predsjednički izbori u krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji. Očekuje se da će pobjedu odnijeti ipak Sepp Blatter ispred protukandidata jordanskog princa Ali bin Almdash;Husseina. Kladionica William Hill daje omjer 1/7 za pobjedu dosadašnjeg predsjednika, dok Ali ima omjer 4/1, za 1 uloženu funtu dobijete 4.

Princ Ali je jučer izjavio da ima 60 glasova van UEFAmdash;e što bi s velikim brojem od oko 50 europskih glasova bilo dovoljno za pobjedu. Pojedine članice saveza naravno nisu obvezne glasovati po naputcima krovne organizacije. Za sada se zna da bi jedino Rusija i Španjolska iz UEFAmdash;e glasale za Blattera kojem su javnu podršku dali Afrički i Azijski savez. Pitanje je koliko ima u ovim savezima onih koji bi glasali suprotno preporuci.Sjeverna i Srednja Amerika, Karibi bi osim SAD i Kanade većinom trebali biti za Blattera. Jednako tako Južna Amerika i Oceanija.

Afrika mdash; 54 glasa (preporuka Blatter)
Europa mdash; 53 glasa (preporuka Ali)
Azija mdash; 46 glasova (preporuka Blatter)
Sjeverna i Srednja Amerika, Karibi mdash; 35 glasova (očekuje se većina za Blattera)
Južna Amerika mdash; 10 glasova (očekuje se većina za Blattera)
Oceanija mdash; 11 glasova (očekuje se većina za Blattera)

Očito je da šakom i kapom dijeljeni novac tijekom godina još uvijek drži čvrsto Blattera u sedlu bez obzira na korupcijske skandale. Opet, možda su Alijeve informacije točne o njegovoj većini. U nogometu su moguća iznenađenja, inače sve rijeđe, može li se slično dogoditi i prilikom izbora ostaje nam za vidjeti kroz par sati.

Renato Čupić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email