UEFA: Poljska, Mađarska, Grčka i Cipar neutralni domaćini europskih utakmica

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon što je prije nekoliko dana krovna europska nogometna organizacija (UEFA) izdala poseban Pravilnik za kvalifikacije kontinentalnih natjecanja u kontekstu obveza i sankcija u vidu sprječavanja širenja novog koronavirusa, iz Nyona nastavljaju komunicirati sa savezima članovima kako bi se što bolje pripremili za nastavak klupskih, nacionalnih i natjecanja za mlade.

>> UEFA otkrila što će biti s klubom u čijim redovima se potvrdi COVID-19

Danas je na tu temu održan video sastanak predstavnika UEFA-e i glavnih tajnika pedeset i pet nacionalnih saveza.

Na temu klupskih natjecanja raspravljalo se o nadolazećim kvalifikacijama te su predstavnicima saveza detaljno objašnjene uvodno spomenute promjene u posebno izdanom pravilniku, poglavito na temu ograničenja putovanja i pozitivnih testova na Covid-19. Naglašeno je da će, kako bi se poštovalo spomenute propise, vjerojatno postojati potreba prebacivanja nekih utakmica u neutralne države/stadione te je na temu predstavljen detaljan plan UEFA-e.

Suština tog plana jest da će se u slučaju da klubovi ne budu u mogućnosti, zbog ograničenja nadležnih domaćih institucija i epidemiološke situacije u državi, igrati utakmicu na svom terenu iste biti igrane u Poljskoj, Mađarskoj, Grčkoj i Cipru. Te četiri države određene su za neutralne domaćine te su već i osigurale neutralne terene dostupnima u terminima kada će možda biti potrebni.

Na sastanku se raspravljalo i o nacionalnim natjecanjima u mlađim kategorijama, te su na ovu temu stigli i prijedlozi da se ista otkažu do proljeća sljedeće godine.

Iz UEFA-e također naglašavaju da su zajedno sa savezima svjesni važnosti dozvoljavanja povratka navijača na stadione no da je zbog situacije u Europi takav scenarij malo vjerojatan. Uz stalni nadzor situacije u državama članicama plan je sredinom kolovoza ponovno analizirati situaciju i na temelju zaključaka raspraviti hoće li se trenutna odluka o održavanju utakmica bez gledatalja barem djelomično mijenjati.

Sljedeći sastanak bit će održan tijekom ovog mjeseca kada će se ponovno raspravljati o daljnjim koracima vodećih dionika.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter