UEFA otvorila istragu protiv Paris Saint-Germaina

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Europska nogometna federacija (UEFA) je službeno otvorila istragu protiv PSG-a zbog sumnje u kršenje financijskog fair playa nakon što je klub iz Pariza u prijelaznom roku koji je za nama doveo Neymarea i Mbappea u rekordnim transferima.

>> Transferno probijanje plafona

Za Neymara je posredstvom katarske kompanije isplaćena otkupna klauzula od 222 milijuna eura dok je Mbappe doveden na posudbu s mogućnošću otkupa ugovora za 180 milijuna eura.

UEFA će u sljedećem razdoblju istraživati je li PSG prekršio pravila čiji je cilj obuzdati trošenje klubova te uravnotežiti njihove prihode i rashode.

Ukoliko budu proglašeni krivima može ih se kazniti financijski, oduzimanjem bodova pa i izbacivanjem iz europskih natjecanja.

PSG je već jednom, 2014. godine, bio kažnjen zbog kršenja financijskog fair playa i to kaznom od 60 milijuna eura (40 milijuna eura uvjetno) te smanjivanjem broja igrača koje su mogli prijaviti za Ligu prvaka.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter