UEFA objavila detalje oko Lige nacija, uključujući i jakosne skupine

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Krovna europska nogometna organizacija objavila je detalje oko dugo najavljivane Lige nacija, koja starta u rujnu 2018. godine. Kvalifikacije za EURO 2020. tako neće početi odmah nakon Svjetskog prvenstva, kako je to dosad bio slučaj, već se s rujna pomiču na ožujak 2019. U Ligi nacija sudjelovat će svih 55 reprezentacija koje se i inače natječu u kvalifikacijama. Shodno UEFA-nom koeficijentu, biti će podijeljene u četiri lige (A, B, C, D). UEFA je danas objavila točan sastav svake od liga, kao i jakosne grupe unutar svake od grupa.

 

Naravno, to znači da, npr. reprezentacija Portugala ne može igrati protiv Njemačke, Belgije ili Španjolske. U ligama A i B, svaka od 4 grupe imati će po tri momčadi, u ligi C biti će tri grupe sa četiri momčadi, te jedna sa tri. U posljednjoj, D ligi, svaka od 4 grupe brojat će četiri sastava. Najlošije momčadi iz grupa, padat će u nižu ligu, a zamijenit će ih pobjednici grupa iz niže lige.

Pobjednici skupina u Ligi A plasirat će se na Final four, koji se održava od 5. do 9. lipnja 2019, te će nakon dva polufinalna meča, te finala, dati prvog pobjednika Lige nacija. Predviđena je i utakmica za treće mjesto.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email