Udruga Naš Hajduk podupire projekt Srce Kornatsko

Srce Kornatsko
Foto: Srce Kornatsko
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Potporu akciji Srce Kornatsko kojom se u organizaciji vatrogasnih društava iz čitave Hrvatske obilježava 10. godišnjica Kornatske tragedija priopćenjem koje prenosimo u cijelosti je dala i udruga Naš Hajduk.

Ovim putem željeli bismo odati počast kornatskim herojima koji su se hrabro i nepokolebljivo suočili s nadolazećom opasnošću.

Dok prolazi duga deseta godina otkako su na grubom kamenu ugašeni životi hrabrih junaka, malo je pravih riječi koje bi uspjele izraziti bol koja ostaje za njima.

Međutim, iako danas nisu s nama, njihov duh nije ugašen sve dok su živa naša sjećanja na njih: žive u našim pričama i srcima.

Uistinu nikad neće biti zaboravljeni dok u otkucaju svakog dana u nama kuca srce kornatsko.

Cilj projekta je obilježavanje 10. godišnjice Kornatske tragedije na dostojanstven način i pri tome prikupiti donacije za Krijesnicu – udrugu za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Akcija će se temeljiti na vatrogasnim društvima, postrojbama načelu s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom pomoću kojih će se provoditi projekt.

Kornatska tragedija obilježit će se istovremenim puštanjem lampiona 27. kolovoza 2017. godine u čitavoj Hrvatskoj na predviđenim mjestima po županijama. Donatori humanitarneakcije na dan puštanja lampiona na unaprijed predviđenim mjestima u županijama moći će podići lampione.

Sredstva prikupljena kroz humanitarnu akciju bit će usmjerena na rehabilitacijski kamp udruge Krijesnica. Rehabilitacijski kamp organizira se za djecu koja su završila liječenje od malignih bolesti, a ove godine u lipnju provest će se 14. rehabilitacijski kamp u Fužinama. Tijekom 16 godina rada udruge Krijesnica kroz rehabilitacijski kamp prošlo je više od 200 djece. Sredstva prikupljena ovom akcijom omogućit će sustavnu i kontinuiranu rehabilitaciju djece i obitelji suočenih s malignim bolestima.

U projekt se uključili i klubovi 1. HNL predvođeni Hajdukom pa će sve momčadi uoči utakmica 24. kola na teren izaći s prigodnim transparentom na kojem se nalazi slogan akcije “Neka svijetli nebo Hrvatsko za hrabro Srce Kornatsko“.

Donirati se može na račun:

HR2323300031581748995, SPLITSKA BANKA

#srcekornatsko


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email