Udruga “Dinamo to smo mi” traži poništenje nezakonite odluke skupštine GNK Dinamo po kojoj klub nije oštećen

Foto: Dinamo to smo mi
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Članovi Dinama okupljeni u Udrugu ‘Dinamo to smo mi’ predali su GNK Dinamu u petak putem odvjetnika zahtjev za poništenjem odluke Skupštine kluba od 1. ožujka 2018. prema kojoj Dinamu nije nanesena nikakva financijska i materijalna šteta, a vezano za trenutno nepravomoćnu presudu za izvlačenje 116 milijuna kuna klupskog novca, odnosno kaznena djela koja su počinili Zdravko Mamić, Zoran Mamić i Damir Vrbanović. Nadalje, Udruga još jednom traži i hitno zaustavljanje preoblikovanja kluba koje su pokrenule iste osobe.

„Skupština ustrojena na način kao u GNK Dinamo nije ovlaštena donositi takve odluke, a niti je navedena odluka donesena u skladu i u okviru Statuta kluba. Mi danas ne znamo ni sastav Skupštine. Tko su ti ljudi i u čije ime izglasavaju odluke da klub nije oštećen?“, kazao je predsjednik Udruge Juraj Čošić i još jednom javno zatražio odgovore na niz pitanja prema klubu koja ostaju bez odgovora.

Podsjetimo, Udruga Dinamo to smo mi, zatražila je krajem svibnja sukladno Statutu kluba isključenje članova koji su u međuvremenu osuđeni na Županijskom sudu u Osijeku, a po presudi i promptno raskidanje savjetničkog ugovora s okrivljenim Zdravkom Mamićem. No, iz kluba se nisu očitovali po ni jednom od tih zahtjeva.

Odvjetnici Udruge dali su rok od 30 dana klubu da nelegalnu odluku Skupštine stavi izvan snage. U suprotnom, kako stoji u zahtjevu, “isti će se obratiti nadležnom državnom odvjetništvu podnošenjem kaznene prijave, da je na štetu GNK Dinamo ovakva odluka donijeta, čime bi svatko odgovoran za donošenje iste počinio kazneno djelo prijevare, zlouporabe povjerenja ili bilo koje drugo kazneno djelo za koje nadležno državno odvjetništvo nađe da postoje elementi za daljnje postupanje.”

Udruga članova GNK Dinamo „Dinamo to smo mi“


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter