Udruga članova Dinama “Dinamo to smo mi” zatražila je isključenje članova Damira Vrbanovića, Zdravka i Zorana Mamića

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Članovi Dinama okupljeni u Udrugu ‘Dinamo, to smo mi’ predali su izvršnom odboru kluba zahtjev za isključenje Zdravka i Zorana Mamića, te Damira Vrbanovića iz klupskog članstva. Traže da se protiv njih, na osnovu Statuta GNK Dinama, pokrene isključivanje iz članstva.

 

“Predali smo ovaj zahtjev jer Izvršni odbor, Nadzorni odbor i Skupština Dinama ne štite interese kluba, pa onda moramo mi. U statutu sve jasno piše i očekujemo da se u Dinamu pozitivno očituju na ovaj zahtjev u roku od 30 dana. Ukoliko to ne naprave, spremni smo ići dalje na sud kako bi se ovo provelo”, kazao je Juraj Čošić, predsjednik Udruge “Dinamo to smo mi”, te najavio kako je idući korak vezan uz suđenje u Osijeku.

Zahtjev je upućen temeljem čl. 18. st. 1. toč. 3. Statuta, jer su već prvom potvrdom optužnice protiv istih nastupile okolnosti iz čl. 13. st. 4. toč. 1. Statuta, a koji navodi razlog za isključenje iz članstva „osobi za koju je pravomoćno utvrđeno da je Klubu svojim ponašanjem i radnjama nanijela štetu kao i za vrijeme dok traju odgovarajući postupci.“

“Tražit ćemo nadoknadu za obeštećenje kluba, ali o tome ćete sve doznati na vrijeme. Mi želimo zaštiti interes Dinama”, dodao je.

Dotaknuo se i sjednice Gradske Skupštine Grada Zagreba u srijedu u 9 h na kojoj će se raspravljati o preoblikovanju Dinama.

“Očekujemo da se prijedlog o protivljenju Skupštine Grada Zagreba kao najvišeg predstavničkog tijela po pitanju privatizacije Dinama izglasa, pozivamo sve zastupnike da budu za, te pozivamo onda i ljude u klubu da nakon te odluke odustanu od tog postupka”, kazao je Čošić.

Nastavak 13. sjednice Gradske skupštine na kojoj će se raspravljati o preoblikovanju Dinama sazvan je za srijedu 30. svibnja 2018. u 9.00 sati.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email