U21: Gračan objavio preliminarni popis za EURO

Screenshot: Kanal Ri
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije do 21 godine starosti Nenad Gračan objavio je popis 25 igrača koji su pozvani na pripreme za Europsko prvenstvo koje se od 16. do 30. lipnja održava u Italiji i San Marinu.

Izbornik će uoči samog prvenstva na kojem je Hrvatska u skupini s Engleskom, Francuskom i Rumunjskom skratiti popis za dva imena.

Okupljanje reprezentacije je 3. lipnja u Velikoj Gorici iz koje će se uputiti na pripreme u Medulin. Uoči prvenstva mladi Vatreni će u trening susretu 6. lipnja igrati s Crikvenicom, a potom će u prijateljskom dvoboju 12. lipnja u Puli odmjeriti snage s Danskom.

Na popisu se nalaze sljedeći igrači:

Izvor: HNS

Gračan je ovom prilikom rekao:

“Pozvali smo 25 igrača s obzirom na neke postojeće ozljede, a nije isključeno ni da se netko ozlijedi u nadolazećem razdoblju. Na svim smo pozicijama pokušali imati po dvojicu igrača, dok na desnom beku imamo igrače koji mogu biti i stoperi. Najmanje problema imamo u veznom redu, svi dobro igraju u kontinuitetu. Što se napada tiče, Jakoliš je bio dobar u kvalifikacijama, ali nema kontinuitet te smo pozvali i Kulenovića, pa ćemo vidjeti tko će naposljetku ići na Europsko prvenstvo. Kad smo se već plasirali, želimo napraviti dobar rezultat. Ova generacija to može, a vodilja nam je seniorska reprezentacija – uz zajedništvo, kompaktnost i disciplinu možemo do cilja. Naravno da će biti teško u skupini, ali treba biti optimist, igrači jedva čekaju natjecanje i bit će dovoljno motivirani i disciplinirani.”

Izabranici Nenada Gračana će utakmice EP igrati u Ceseni i Seravalleu (San Marino). Prvi dvoboj je na rasporedu 18.6. protiv Rumunjske, a potom slijede dueli s Francuskom (21.6.) i Engleskom (24.6.).

U polufinale će se kvalificirati pobjednici tri skupine te najbolja drugoplasirana reprezentacija dok će preostale dvije drugoplasirane reprezentacije u slučaju da se Engleska kvalificira u polufinale razigravati za mjesto koje vodi na Olimpijske igre koje se 2020. godine održavaju u Tokiju.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter