U19: Hrvatska se kvalificirala na EURO!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U odlučujućoj utakmici elitnog kola kvalifikacija Hrvatska je u Rijeci na Rujevici svladala Belgiju sa 4:0 (2:0) te je tako uz maksimalni učinak i dopadljivu igru te bez primljenog zgoditka osvojila kvalfikacijsku grupu čime se plasirala na Europsko prvenstvo koje će se od 11. do 24. srpnja ove godine održati u Njemačkoj.

Sastavi / Foto: uefa.com

Strijelci za današnju pobjedu su bili Filip Benković u 37. nakon prekida kojeg je izveo Josip Brekalo, Fran Brodić u 45. na asistenciju Davora Lovrena, a isti igrači su u 76. minuti susreta zamijenili uloge. Konačni rezultat je u posljednjoj minuti utakmice postavio Bojan Knežević. Izabranici Ferde Milina su u prethodnim utakmicama ove skupine slavili protiv Bugarske (1:0) i Škotske (3:0).

Plasman na EP će pored domaćina Njemačke izboriti još sedam momčadi, a ždrijeb skupina će biti održan u Stuttgartu 12. travnja. Kontinentalno prvenstvo će ujedno biti kvalifikacijsko za U20 Svjetsko prvenstvo koje se 2017. godine održava u Južnoj Koreji. Plasman na svjetsku smotru će izboriti pet najboljih europskih reprezentacija.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter