U Saboru sljedeći petak odlučuju idu li izmjene Zakona o sportu u hitnu proceduru

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Klub zastupnika SDPmdash;a, HNSmdash;a, HDZmdash;ovac Ilija Filipović, nezavisni Jadranka Kosor i Slavko Linić, Ivan Grubišić. Mirela Holy, Furio Radin, Damir Kajin, Branko Vukšić, Josip Kregar,… samo su neki od zastupnika koji su potpisali zahtjev da se izmjene Zakona o sportu, koje su predložili HNK Hajduk i Udruga “Naš Hajduk” , uvrsti po hitnom postupku na Dnevni red Sabora. Predložene izmjene doživjele su određene manje izmjene iako je smisao predloženih izmjena ostala ista, a koliko doznajemo u izmjene je ušao još jedan prijedlog iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, vezan za odnose s Hrvatskim olimpijskim odborom.

Upravo je zahtjev predan u saborsku proceduru i danas tijekom dana trebao je biti uvršten na dnevni red. S obzirom da je Josip Leko,predsjednika Hrvatskoga sabora,bolestan, sve će se prolongirati za tjedan dana kada će saborski zastupnici o tome raspravljati i glasati. Glasuju samo o tome trebaju li ove izmjene ići po HITNOM postupku čime se postupak izglasavanja svodi na jedno čitanje. Ako se izglasa, a s obzirom na broj prikupljenih potpisa te podršku dva vladajuća kluba saborskih zastupnika ne očekuje se drugačija odluka, prijedlog izmjena bi trebao biti na dnevnom redu Sabora. Kada? Teško je to predvidjeti mdash; uskoro.

Svi oni koji očekuju da se stanje u domaćem sportu popravi, a izmjene Zakona bile bi prvi korak, sve su bliže uspjehu mdash; jer kada izmjene dođu na raspravu, s obzirom na to da zahtjev za hitnost ovog postupka podržava ovoliko saborskih zastupnika, ne očekuje se da će se ta podrška u međuvremenu izgubiti.

BI


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter