U NK Osijeku donijeli datum za izvanrednu skupštinu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

NADOPUNA:

25. veljače je u Narodnim novinama objavljen ispravak poziva za sazivanje izvanredne glavne skupštine Društva. Novost je da se ista neće održati 13. ožujka kako je prvotno objavljeno nego je njeno održavanje pomaknuto za 17. istog mjeseca od 10 sati na adresi W. Wilsona 2. Ostatak poziva nije mijenjan.


Izvanredna glavna skupština NK Osijek s.d.d. održat će se 13. ožujka s početkom u 10 sati na adresi W. Wilson b.b.. Korak je to ka potvrdi nove vlasničke strukture kluba koja je posljedica završetka predstečajnog postupka koji je NK Osijek odlukom trgovačkog suda okončao početkom ove godine. U tom postupka četiri vjerovnika, prema kojima je postojao značajan dug, su odlučili svoje tražbine zamijeniti za udjele u društvu. Radi se o Gradskoj banci d.d. u stečaju s iznosom potraživanja od 34.611.300,00 kuna, zatim IPK Osijek d.d. u stečaju s 11.580.800,00 kuna te Đurđici i Dunji Novalić s potraživanjima od po 5.000.000,00 kuna. U tu svrhu temeljni kapital društva će se povećati za novih 561.921 dionica nominalne vrijednosti 100 kuna tako da će naposljetku iznositi 118.919.800,00 kuna. Dionice će se upisivati u razdoblju od 23. ožujka do 1. travnja.

Promjene u vlasnikoj strukturi NK Osijeka

Osim odluke o povećanju temeljnog kapitala kao posljedice provedenog postupka predstečajne nagodbe na skupštini će Uprava i Nadzorni odbor (NO) podnijeti izvješća za 2013. godinu kao i izvješće o provedenom postupku predstečajne nagodbe. Raspravljat će se i o izvješću revizora o obavljenoj reviziji financijskih izvješća za 2013. godinu koju je klub završio s gubitkom od 1.255.200,64 kune. Predlaže se da se ostvareni gubitak pokrije iz budućeg redovitog poslovanja. Također se predlaže da Uprava i NO dobiju razrješnice za vođenje i nadziranje poslova društva u prethodnoj poslovnoj godini.

Na dnevnom redu će biti i izmjene Statuta kojima se predlaže da NO kluba ubuduće broji pet članova te da jednog člana mogu birati mali dioničari koji su sudjelovali u drugom, trećem i četvrtom krugu preoblikovanja. NO također predlaže opoziv dva njegova dosadašnja člana, radi se o Ivanu Jakobljeviću i Goranu Bendekoviću, a za novog člana NO predlaže se pravnik Perica Mitrović.

Pravo sudjelovanju u radu Glavne skupštine imaju dioničari koji podnesu prijavu za sudjelovanje najkasnije jedan dan prije njenog održavanja. Prijava se podnosi u pisanom obliku Upravi NK Osijeka, a osim osobnih podataka u njoj se treba navesti za koju točku dnevnog reda dioničar namjerava sudjelovati u raspravi. Dioničara na skupštini može predstavljati i njegov punomoćnik.

Sva izvješća o kojima će se na Glavnoj skupštini raspravljati, kao i obrasce prijave i punomoći za sudjelovanje, dioničari mogu dobiti na uvid svakog radnog dana od objave njenog sazivanja između 10 i 12 sati u sjedištu kluba. Svaki dioničar ima pravo dobiti i preslik navedenih isprava. Prilika je to da 93 mala dioničara kluba aktivno sudjeluju u radu NK Osijeka.

Karlo Propadalo


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email