Tri zaposlenika 1. FC Kölna pozitivna na koronavirus

Grafika: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Bundesligaš 1. FC Köln je potvrdio da su tri njegova zaposlenika pozitivna na koronavirus. Klub je u sklopu protokola za povratak natjecanju u četvrtak testirao sve igrače i osoblje, a tri nalaza su bila pozitivna iako oboljeli nisu imali nikakve simptome bolesti.

Zaraženi su upućeni u 14-dnevnu karantenu, a klub zbog poštivanja privatnosti nije želio objaviti njihov identitet, kao i potvrditi radi li se o nogometašima. Bild pak tvrdi da su u pitanju dva igrača i jedan član trenerskog osoblja. Igrači usprkos ovom incidentu nastavljaju s trenažnim procesom uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera. 

Liječnik kluba Tim Meyer je izjavio: “Sada u svakodnevnom životu vidimo da naš koncept prepoznaje i smanjuje rizike u ranoj fazi. Uvijek ćemo biti u bliskom kontaktu s nadležnim zdravstvenim tijelima i medicinskim stručnjacima. Uvjereni smo da svojim konceptom možemo omogućiti igračima da prakticiraju svoju profesiju uz najbolju moguću zaštitu od infekcije.”

Direktor kluba Horst Heldt je dodao: “Zdravlje i privatnost naših igrača i zaposlenika imaju prednost u odnosu na sve druge aspekte. Dosadašnje mjere kao i strategija redovitih testova dokazala su se tako da sada možemo reagirati pojedinačnim rješenjima.” 

Kancelarka Angela Merkel je odgodila odluku o nastavku natjecanja u Bundesligi te je novi sastanak na ovu temu zakazan za srijedu, 6. svibnja. Postavlja se pitanje kako će ovaj slučaj utjecati na daljnji proces nastavka sezone. 

1. FC Köln se nakon 25 odigranih utakmica nalazi na desetom mjestu Bundeslige.

Ljestvica:
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter