Tolj dao ostavku – što se događa u Osijeku?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Kao da nije bilo dovoljno što se momčad opet vratila starim (gubitničkim) navikama i na dnu je ljestvice, danas nas je ujutro dočekala vijest da je NK Osijek ostao bez najvažnijeg člana uprave Kluba. Dosadašnji predsjednik Slobodan Tolj dao je ostavku na svoju funkciju i time, blago rečeno, neugodno iznenadio sve one kojima je NK Osijek ipak malo više od igračke koja lokalnim političarima služi za međusobna prepucavanja.

Nije ovo prvi put da se spominje Toljeva ostavka, ali nakon što ta priča smirila i svi pomislili da od toga neće biti ništa, dogodio se obrat i Osijek je ostao bez predsjednika. Naravno, odmah se nametnulo pitanje zbog čega se bivši predsjednik odlučio na ovaj potez. Tolj je danas kroz medije upoznao javnost s razlozima svoje ostavke, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

Kasno sinoć sam dobio informaciju, a ponovljena mi je i jutros od mojih stranačkih kolega iz HDZmdash;a, da će gradonačelnik Ivan Vrkić zatražiti moju smjenu u Upravi Vodovoda. To je povod i razlog moje odluke da se povučem s čelne funkciju u NK Osijeku. Naime, ukoliko institucionalno nemam “težinu” u kolektivu i najvećoj gradskoj tvrtki koja je u svojoj djelatnosti među najboljima u Hrvatskoj, onda je deplasirano nastaviti obnašati funkciju koju imam i u Klubu. Naime, ne želim mu biti ni u kojem smislu opterećenje i kočnica. Poštujem gradonačelnikovu odluku, on naravno ima pravo birati suradnike i vjerujem da u svojim razmišljanjima i planovima ima osobu koja će se prihvatiti posla na dobrobit Nogometnog kluba Osijek i rješavati probleme koji su se godinama gomilali.
Upoznao sam kolege u Nadzornom odboru našeg prvoligaša sa svojom odlukom i zamolio ih da nastave raditi i postupati u interesu Kluba koji bi trebao biti iznad svih nas. Svima im se ovom prigodom zahvaljujem, kao i igračima, trenerima, cjelokupnoj radnoj zajednici, našim vjernim navijačima, posebice Kohorti, kao i medijima na korektnoj suradnji i praćenju svega što smo zajednički radili i stvarali. Nadam se da će svi sa istim žarom nastaviti djelovati u korist NK Osijeka kako bi on sačuvao prvoligaški status, uz sanaciju svima dobro poznatih problema s kojima je duže vrijeme suočen.


S poštovanjem,

Slobodan Tolj

Ovu vijest gradonačelnik Ivan Vrkić nije dobro primio te je u intervjuu za lokalni radio tvrdio kako ništa od toga nije istina te kako on niti bilo tko drugi nije htio Toljevu ostavku i kako su to sve političke igre osječkog HDZmdash;a. Tolj u svom obraćanju javnosti kaže “…postupati u interesu Kluba koji bi trebao biti iznad svih nas” mdash; ne čini li se onda ova odluka malo licemjerna? Da ste skloni cinizmu, mogli biste primjetiti da ovakvo objašnjenje više priliči posvađanoj djeci nego odraslim i odgovornim ljudima koji pritom obavljaju funkcije s jedne strane gradonačelnika, a s druge predsjednika dvaju velikih gradskih tvrtki, a sve to u četvrtom najvećem gradu u državi. Kako bilo, ovakvo objašnjenje Toljeve odluke ne djeluje pretjerano uvjerljivo te se u pozadini možda događa nešto više mdash; no teško se odlučiti koja je opcija po NK Osijek lošija.. Ipak, oni koji su upoznati s osječkom političkom scenom, ovakve vam scene ne doživljavaju novima ni šokantnima, Englezi bi rekli mdash; “just another day in the office.”

Kako dalje? Zasad nitko ne zna. Ako se vratimo u bližu prošlost i pogledamo listu predsjednika osječkog prvoligaša, od posljednjih pet, samo je jedan napravio dobar posao i upravo je on danas napustio svoju poziciju. Situacija je krajnje ozbiljna, a budućnost ponovno neizvjesna.

P.M.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter