Tko je novonajavljeni igrač Hajduka – Edin Šehić?

YouTube Screenshot/Hrvatska Nogometna Televizija
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Kad se već priča da je stvar gotova, red bi bio predstaviti i novu prinovu u momčadi Hajduka.

Riječ je o Edinu Šehiću, polivalentnom igraču desne strane koji se široj publici predstavio kao desni bek svog Zagreba, a raspucao se prebacivanjem na desno krilo, pa i špicu ove sezone u 2.HNL.

Radi se o igraču visokom 1.78m, s iznimnom brzinom i agilnošću, kao ključnim osobinama. Rođen je 3.2.1995. u Zagrebu, a roditelji su mu, kao što mu ime daje naslutiti, iz Zavidovića u Bosni, rodnog mjesta Safeta i Seada Sušića, ali i Mladena Ćevapi Sina Vjetra’ Bartolovića. I Edinov je otac Jusuf bio član Krivaje, ali veću karijeru čini se nije ostvario. Trenirati je počeo u Dubravi s pet godina, ali već sa devet prelazi u školu Zagreba. S dvanaest godina, u ’07 postaje najmlađi potpisnik stipendijskog ugovora dotad, u toj Zagrebovoj generaciji ’94/’95 koja je izbacila brojne internacionalce’, prvoligaške i drugoligaške igrače… Među ostalima igrali su tu Filip Krovinović, Fran Tudor, Denis Kolinger, Anton Krešić koji im se priključivao iako godinu mlađi, Darrick Kobie Morris, Marko Alvir, pa i kasnije pristigli… Dominik Livaković i još mnogi.

Standardno je igrao i s godinu starijima, dok je 2013. bila burna za Edina. Prvo je nakon finala kupa LokomotivaHajduk, koje je posjetio kao navijač Hajduka, napadnut i ozlijeđen, a onda je odlučio i igrati za U18 reprezentaciju BiH (iako su mu u Zagrebu itekako vjerovali, ne čini se da je dobio poziv za hrvatske mlađe kategorije). Toga ga je ljeta, potom, nakon potpisa ugovora na čak sedam godina, Ćiro Blažević ubacio u prvu ekipu Zagreba (tada u drugoj ligi) i kao krilo pretvorio u beka.

Edin je i dalje bio dosta ofenzivno nastrojen igrač, što je rezultiralo i njegovim prvim golom, u 4-3 pobjedi Zagreba nad Segestom. To je, pokazalo se, bio njegov jedini gol na duže vrijeme. S tek navršenih 19 godina, Edin je tad pozvan i u BiH U21 reprezentaciju. Ipak, vraćanjem Zagreba u 1.HNL, Šehić je pomalo pao u drugi plan, ali je u sezoni 15/16, kobnoj za Zagreb, ipak češće bio u prvom planu. Zagreb je ispao iz lige, a Šehić je ostao u klubu… i odmah u prvoj utakmici, kontra Rudeša, zabio hat-trick, što su mu bili prvi ligaški golovi od 2013. Naime, vraćen je u ofenzivniju ulogu (ofenzivno nastrojeno krilo, ali nekada i napadač). Nastavio je s dobrim igrama i zabio ukupno 10 golova ove sezone.

Ljubav s gazdom kluba na kraju je ipak puknula i Šehić je otpušten. Za Zagreb je u 73 ligaške utakmice zabio 11 golova, od kojih je čak 8 bilo u mjesec dana, između 20.8. i 24.9. ove godine. Šehić će se tek morati dokazati kao kvalitetna prinova, ali fizičke predispozicije za 1.HNL svakako ima i vidjet ćemo koliko će često znati i moći iskorištavati te karatkeristike, u ipak ozbiljnoj Prvoj HNL.

Dolazak u klub mu je kao navijaču ostvarenje snova, a u Hajduku će se nadati da će ga to inspirirati za još veće zalaganje. Zvati ga pojačanjem nema smisla, ali s vremenom bi mogao biti, ako pokaže želju za napretkom.

MODD


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email