Tko je Lukša Jakobušić – novi dopredsjednik Hajduka?

Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na Poljudu je danas kao novi dopredsjednik Hajduka predstavljen Lukša Jakobušić. Ono što se proteklih mjeseci provlačilo u ćakulama dobilo je službenu potvrdu. Dubrovački poduzetnik koji je u društvu članova Uprave i Nadzornog odbora splitskog kluba još prije mjesec dana u Kranjčevićevoj uživo gledao susret Lokomotive i Hajduka (0:1) pojačao je organizacijsku strukturu Bilih.

>> Lukša Jakobušić novi član Uprave Hajduka (VIDEO)

Tim potezom je aktualni predsjednik Marin Brbić krenuo u realizaciju jednog od osam strateških ciljeva kluba koje je predstavio na uvodnoj konferenciji svog drugog mandata. Radi se o implementaciji nove poslovne organizacije koja, kako je tada rekao, podrazumijeva transparentnu klupsku organizaciju s jasnim procesima kako u poslovnom i u sportskom dijelu u kojoj svaki član ima jasno definirane odgovornosti, a koja uključuje sistematizaciju radnih mjesta, usklađivanje i stvaranje novih pravilnika o poslovnom organiziranju rada te modernizaciju tehnološke infrastrukture.

Jakobušić nije nepoznato ime u sportskim krugovima. Svoju reputaciju je izgradio kao izuzetno uspješni predsjednik VK Jug na čijem je čelnom mjestu bio od studenog 2013. do rujna 2017. godine, a gdje i danas obavlja dužnost dopredsjednika. U njegovom mandatu klub je osvojio tri titule prvaka Hrvatske, tri kupa, dva naslova prvaka regionale Jadranske lige, Ligu prvaka te europski superkup. Posebno je bila uspješna 2016. godina kada je osvojio svih pet natjecanja u kojima je klub sudjelovao.

Iz tog mandata ga veže i poveznica s Hajdukom budući da je VK Jug i za vrijeme prvog mandata predsjednika Brbića, a potom i predsjednika Kosa potpisao partnerski ugovor sa splitskim klubom kojim je uspostavljena suradnja na marketinško-poslovnoj razini. Njegovo ime se provlačilo i u konkurenciji za čelnog čovjeka kluba nakon odlaska Ivana Kosa kada je bio kontaktiran od strane headhunting agencije, međutim na koncu je na mjesto predsjednika izabran Jasmin Huljalj.

Foto: Miro Gabela / hajduk.hr (arhiva)

Jakobušić je rođen u Dubrovniku 1976. godine, oženjen je i otac je dvoje djece. U Dubrovniku je završio osnovnu, a potom i srednju elektrotehničku školu kada upisuje studij primijenjenog računalstva na Sveučilištu u Dubrovniku, ali ga ne završava. Završio je EMBA na Cotrugli Business School. Vlasnik je tvrtki Lighting, Typing i Brenum, pod čijim imenom djeluje i One Suite Hotel. Radi se o hotelu čija je izgradnja dijelom financirana iz EU fondova, a koji je prošle godine dobio nagradu International Hospi­tality Awards za najbolji novootvoreni hotel u istočnoj i centralnoj Europi, a na njegovom otvorenju u lipnju 2017. godine je između ostaloga bio i današnji predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Njegova tvrtka Brenum d.o.o. osnovana je 1989. godine, ali je u ratu u potpunosti uni­štena. 1994. godine obitelj Jakobušić, kako navodi dulist.hr, kreće od početka. Otvaraju butigu u Hotelu Lero, a 2001. godine poslova­nje se seli na novu adresu, na Batalu, gdje djeluje punih 18 godina.

One Suit Hotel u vlasništvu obitelji Jakobušić

Brenum d.o.o. je više od 25 godina svoje poslovanje teme­ljilo na maloprodaji i veleprodaji elektromaterijala i rasvjetnih tijela te na pružanju usluga svjetlotehničkog inženje­ringa. Najznačajniji projekt u tom periodu je bio milijunski projekt osvjetljavanja dubrovačkih zidina iz kojeg se prema pisanju Dubrovačkog dnevnika razvila “afera zamračene zidine”. Međutim taj posao od 1. lipnja ove godine preuzima tvrtka Lipapromet d.o.o dok Brenum i dalje nastavlja egzistirati kroz One Suite Hotel koji se nalazi na Srebrenom i koji ima 16 apartmana i dvije premium sobe te 17 stalno zaposlenih.

Kako će se Jakobušić pak snaći na operativnoj funkciji u splitskom klubu ostaje da vidimo.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter