Tko je Helder Ribeiro Silva?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Slaven Belupu su se pridružila dvojica igrača. Helder Ribeiro Silva i Goran Zakarić, a mi vam predstavljamo 25-godišnjeg brazilskog veznjaka.

>> Slaven Belupo pojačala dvojica igrača

Helder Ribeiro Silva
je rođen 1. kolovoza 1991. godine u gradiću Nova Canatilde;a, u unutrašnjosti države Bahia. Defenzivni vezni, visok 1.80m. Imao je sreću da mu je u rodnom gradu veliki Atleacute;tico Mineiro održao selekciju, koju je prošao i u njemu počeo ozbiljno trenirati. Nije se zadržao toliko dugo, prošao je i kroz Amparense FC, također lociran u Minas Geraisu, specijaliziran za mlađe kategorije. Igrao je i mlađe kategorije klubova Itauacute;na u Minas Geraisu i Cabofriense u državi Rio de Janeiro, prije nego što se konačno skrasio u, za Brazil, velikom Naacute;utico Capibaribeu, u predgrađu Recifea.

Klub je to koji je redovit u Serie A i B. Za njih je igrao u U20 prvenstvu, dobio profi ugovor i bio poslan na posudbu u CA Porto iz Caruarua da igra prvu ligu Pernambuca. Tad 20-godišnjak, bio je standardan u ekipi koja je bila treća iza, naravno, Naacute;utica. Par puta je ušao s klupe te godine (2011) i u Serie B za Naacute;utico. Zadržali su ga i za prvenstvo Pernambuca, ali i dalje je tek ulazio s klupe. Kad su krenula brazilska ligaška natjecanja, poslan je u Serie D, u Ypirangu, gdje je bio u rotaciji prije nego što je pozvan natrag. 2013. je počeo na posudbi u Salgueiru, također 1. liga Pernambuca, za koje je bio u rotaciji, kao i u Copi do Nordeste prije njega, ali mu je te godine Naacute;utico dao priliku u Serie A. 9 nastupa, uglavnom u prvih 11. Završio je doduše do kraja sezone opet prikovan za klupu.

U Naacute;uticu je par utakmica tek odigrao u 2014 u Copi do Nordeste i 1. ligi Pernambuca, zaigrao i jednu u Serie B, ali onda su ga poslali na posudbu u Central, u Serie D, gdje opet nije igrao, da bi ga pred kraj sezone vratili i stavili u rotaciju. Kaos. U 2015 je nakupio po četiri nastupa, u Copi do Nordeste (čak) i u ligi Pernembuca (tek), a u Serie B bio na klupi i tribini. Napokon opet konstantnu minutažu doživljava na posudbi (petoj u šest sezona), u Anaacute;polisu. U ligi države Goacute;ias je bio apsolutno standardan, u 16 utakmica zabio 3 gola (izjednačio ukupan broj zabijenih u svim seniorskim natjecanjima dotad) i pomogao klubu da dođe do finala lige, gdje su Goiaacute;s EC-a koji je u 2015. igrao Seacute;rie A, izgubili tek na jedanaesterce. Naacute;utico mu je svejedno obznanio da ne računa na njega u svibnju i da mu traži novu posudbu te ga stavio na posebni program treninga… da bi ga vratio ipak u “normalu” na neko vrijeme početkom mjeseca i čak je ušao s klupe na jednoj utakmici Seacute;rie B. Ali to je bilo to, tražio mu se i dalje novi klub i čini se da je to Slaven Belupo s kojim je potpisao ugovor na godinu i pol dana.

Radi se o igraču koji je u 25. godini, u šest sezona profi nogometa je odigrao 2. “polusezone” standardno, u 2011. i u 2016. godini, stalno na rubu kadra brazilskog drugo/prvoligaša i često tek u rotaciji na brojnim posudbama. Neku kvalitetu mora imati, ipak je zaigrao i u Seacute;rie A, pitanje je samo koliku.

MODD


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email