TELEGRAM: Članovi Izvršnog odbora HNS-a za uspjeh reprezentacije u Rusiji dobili bogate novčane nagrade

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Telegramov novinar Drago Hedl večeras je objavio vijest da su članovi Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza za uspjeh reprezentacije na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje su Vatreni bili srebrni, dobili bogate novčane nagrade.

Izvršni odbor HNS-a odnosno vladu hrvatskog nogometa čine predsjednik Davor Šuker, dopredsjednici Ante Vučemilović-Šimunović, Ante Kulušić, Robert Markulin, Damir Mišković i Tomislav Svetina te članovi Željko Biondić, Nenad Črnko, Davor Ivić, Mato Kljaić, Josip Kuterovac, Drago Lucić i Ile Topuzović, kao i članovi savjeta Đuro Bukvić, Slavko Prišćan i Nenad Horvatić. Član IO je bio i Dubravko Galović koji je zbog prekršajne kazne naposljetku podnio ostavku.

Prema informacijama Telegrama, a koje je dobio iz krugova bliskih HNS-u, svi članovi IO su zbog uspjeha u Rusiji dobili jednokratne novčane isplate. Iz HNS-a su preko glasnogovornika Tomislava Packa na upit poručili da ne objavljuju poslovne i osobne informacije kakve je Telegram zatražio kad je želio provjeriti dobivene navode.

Telegram je pak uvidom u imovinske kartice državnih dužnosnika odnosno načelnika općina koji su ujedno u savjetu IO utvrdio da su navedeni tijekom 2018. godine prijavili ostale prihode od sportske djelatnosti na sljedeći način:

– Đuro Bukvić 196.400 kuna
– Nenad Horvatić 197.644 kune
– Slavko Prišćan 198.132 kune

Navedeni iznosi premašuju nijhova godišnja primanja koja imaju kao načelnici u općinama na čijim čelima se nalaze.

Prišćan je pak u razgovoru potvrdio da se radi o nagradi koju su za uspješan rad dobili i drugi članovi Izvršnog odbora HNS-a.

Ukoliko su i ostali članovi IO dobili slične iznose radi se o ukupno oko 3,2 milijuna kuna nagrade koje im je isplatio Hrvatski nogometni savez.

Pročitajte još:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter