Surkis: Lucescu je i dalje trener Dinama Kijev

Foto: Dinamo Kijev
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nevjerojatan preokret dolazi iz Kijeva. Nakon što je Dinamo danas popodne na svojim službenim stranicama objavio da 74-godišnji rumunjski trener Mircea Lucescu nakon samo četiri dana, zbog pritiska navijača, napušta klub došlo je do potpunog preokreta. Predsjednik kluba Igor Surkis je potvrdio da je Lucescu i dalje glavni trener te da će se već sutra priključiti momčadi.

>> Mircea Lucescu nakon samo četiri dana napustio Dinamo Kijev

– “Lucescu je trener Dinama iz Kijeva. Točka. Sutra će doći u Kijev. Bez obzira na njegovu izjavu. Održat ćemo konferenciju za medije na kojoj ćemo sve pojasniti. Mislim da imamo pametne navijače. Shvatit će zašto smo se odlučili na ovaj potez kad momčad počne napredovati i pokazivati kvalitetan nogomet. Nisam Lucescua uzeo iz Šahtara. On je bio slobodan trener. Imam pravo pozvati onoga koga smatram najboljim. Po mom mišljenju Mircea je sjajan trener i sjajan motivator. Siguran sam da će Dinamo od njega imati koristi. Ako ljudi iskreno navijaju za ovu momčad, onda će se morati radovati i uspjehu ovog trenera.”, pojasnio je Surkis.

Odlazak Lucescua iz Dinama demantirao je i njegov agent Arkadiy Zaporojanu koji je izjavio: “Što se tiče Lucescuovog pisma radilo se o privatnoj korespondenciji između njega i predsjednika. Do tog razgovora došlo je u subotu. Saznat ćemo kako je ono dospjelo u javnost. Ako netko želi vidjeti tu komunikaciju, imam sve sačuvano. Imamo avion za Kijev sutra u 9:30 sati. Lucescu je i dalje trener Dinama. Ovim pismom je želio pokazati da ga ništa ne drži za trenerski stolac. Htio je pokazati da ovdje nije došao zbog novca. Ukoliko njegov dolazak ometa čitav klub, mirno će otići.”

Lucescu je od 2004. do 2016. godine vodio Dinamovog najvećeg rivala Šahtara s kojim je ostvario mnogobrojne uspjehe među kojim se ističe i titula pobjednika UEFA kupa. Zbog toga njegov dolazak nije naišao na odobravanja od navijača kijevskog kluba.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter