Sudačka nadoknada: Zadar-Istra (2:0) – Pejin i Batinić kao Šupraha i Krečak

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Sudac: Tihomir Pejin (D. Miholjac)
1. pomoćni: Tomislav Petrović (Valpovo)
2. pomoćni: Bojan Zobenica (Vinkovci)
4. sudac: Dalibor Conjar (Osijek)
1. dps: Damir Batinić (Osijek)
2. dps: Dario Bel (Osijek)
Delegat: Milan Rukavina (Rijeka)
Kontrolor: Branko Stipković (Karlovac)

Screenshot Arena sport

Zadar: 1 Matković, 3 Čirjak, 6 Ješe, 7 Pušić, 10 Gabrić, 15 Jerbić, 19 Krajačić, 20 Terkeš, 22 Banović, 26 Mišić, 99 Krstanović
Zamjene: 12 Gluić, 14 Fazlić, 16 Pešić, 17 Okechukwu, 21 Mujan, 25 Ikić, 27 Jurkić
Trener: Igor Štimac

Screenshot Arena sport

Istra 1961: 12 Lovrić, 2 Gregov, 3 Manuel Bastos, 4 Obšivač, 5 Vukman, 10 Franjić, 11 Jordan, 15 Matoš, 17 Tomić, 20 Pamić, 33 Jo
Zamjene: 23 Dreven, 9 Radonjić, 14 Špehar, 16 Pavlović, 21 Salanović, 25 Grković, 26 Heister,
Trener: Igor Pamić

Derbi začelja, koji su odigrali Zadar i Istra, obilježila je sudačka ekipa. Ništa novo za HNL. Nažalost. Cijela utakmica stala je u odluku iz 13. minute kad je sudacPejin dosudio kazneni udarac za Zadar. Iako je Zadar nešto bolje ušao u utakmicu i na kraju pobijedio 2:0, pitanje je kako bi izgledao konačan rezultat da su suci Istri dali priliku da se obrani od početnog pritiska domaćina.

Prvi događaj na utakmici vrijedan pažnje dogodio se u 10. minuti kad je Krajačićpogodio kopačkom u lice Pamića. Pejin je dosudio prekršaj i kaznio Krajačića opomenom. Krajačić nije imao namjeru ozlijediti Pamića,ali je išao neoprezno na loptu i Pejin je donio dobru odluku.

Igrala se 13. minuta kada Pejin svira kazneni udarac za Zadar nakon duela Bastosa i Terkeša. Pejin nije bio najbliže situaciji, ali je imao dobar kut i nije mu nitko ometao pogled. Radi se o najobičnijem startu, kakvih u nogometu ima tijekom cijele utakmice. Čak je Bastos, svjestan situacije podigao ruke na vrijeme kako bi izbjegao ikakvu primisao o guranju protivnika. Jednostavno ne mogu vjerovati da je Pejin ovo okarakterizirao kao kazneni udarac!? Možda je i dodatni pomoćni sudac Batinić umiješan u donošenje odluke, ali to ne mogu znati jer komunikacija među sucima nije javna. Batinića spominjem zato jer je prošlo kolo doslovno izmislio kazneni udarac za Dinamo protiv Splita. Na njegovu žalost jasno se vidjelo da su igrač Dinama i Splita udaljeni 20mdash;30 cm jedan od drugog. Pitanje za odgovorne je kako to da Batinić, nakon blamaže u Maksimiru prije tjedan dana, nije na “hlađenju” već sudi direktan dvoboj klubova koji se bore za opstanak?

Kako kažu na TV prodaji. “Ali to nije sve”. Naime, navodni prekršaj napravio je Bastos,a isključen je Gregov. Pejin (krivicu snose i Batinić i Petrović i Conjar) je grubo pogriješio smatrajući da je Gregov napravio prekršaj u izglednoj prilici za postizanje pogotka. Postoji i mogućnost da je Gregov isključen zbog neumjesnog prigovora. Ukoliko je kriva procjena u pitanju svaki komentar je suvišan. Ukoliko se pak radi o prigovoru tada je Pejin napravio ono što odlikuje loše suce: jednostavno je odlučio kartonima obraniti svoju lošu odluku. Usput je i jasno usmjerio utakmicu.

1:0 Krstanović (11m)

U 18. minuti Pejin svira prekršaj Krstanovića na Jordanu, ali ga propušta opomenuti. Krstanović je zakasnio na loptu i zakačio je Jordana po nozi.

2:0 Čirjak

Do kraja poluvremena Pejin je Zadru oprostio još jednu opomenu. Igrala se 32. minuta kad je Čirjak rukom gurnuo loptu u izglednoj prilici za pogodak. Pejin je dosudio prekršaj, ali nije kaznio Čirjaka opomenom.


Drugo poluvrijeme su svi zapravo odrađivali utakmicu. Dva gola i igrač više ipak su prevelika prednost za domaći sastav.

Screenshot Arena sport

Opomene su dobili Jerbić zbog preoštrog starta na Joa u 55. minuti i Radonjić zbog gaženja Ješe u 73. minuti. U obje situacije Pejin je pustio prednost i u prvom prekidu kaznio Jerbića i Radonjića. Opomenut je još i Krstanović u 67. minuti radi prekršaja na Pavloviću.

Malo ironije za kraj. U 93. minuti dogodila se situacija u kaznenom prostoru Zadra slična situaciji iz 14. minute kad je dosuđen kazneni udarac. Ovaj put Pejin i Batinić ne vide ništa sporno.


IZDVOJENO:

Ovo su situacije koje za Pejina nisu prekršaj, za razliku od kaznenog udarca.

I to je to. Rezultat još jedne utakmice skrojili su suci umjesto igrača. Pejin i Batinić imaju sreću da ovo nije utakmica zadnjeg kola jer bi bili upamćeni kao Šupraha i Krečak kad su odlučili prvaka.

Kalun, Split


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter