Sudac izvršitelj odbio molbu Željka Širića za odgodom odlaska u zatvor

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dvanaestog rujna ove godine istekla je četvrta po redu odgoda kojom je osuđenik na četiri godine godine zatvora u Aferi pošteno suđenje Željko Širić zbog artroskopije desnog koljena ishodio ostanak na slobodi. Tog dana trebao se javiti na izdržavanje kazne zatvora.

>> Željku Širiću odobrena nova odgoda odlaska u zatvor, na slobodi najmanje do 12. rujna

Međutim, dan prije isteka odgode, u utorak 11. rujna, Željko Širić je nadležnom sucu izvršitelju pri Županijskom sudu u Osijeku zbog potrebe obavljanja operacijskih zahvata proširenih vena i artroskopije desnog koljena, te operacije po liječniku neurokirurgu, odnosno zbog nastavka liječenja dijagnoze Lumbago s išijasom podnio novu molbu za odgodu izvršavanja kazne zatvora.

Sudac izvršitelj je u četvrtak 13. rujna rješenjem donio odluku kojom se odbija navedena molba za odgodom izvršenja kazne zatvora koju je uputio Željko Širić – potvrdio nam je glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac. Tako se u petoj zamolbi prvi put dogodilo da je sudac izvršitelj odbio jednu njegovu molbu.

Navedeno rješenje još uvijek nije postalo pravomoćno te je Željko Širić u roku od tri dana mogao protiv njega uložiti žalbu. Prema članku 46. stavku 2. Zakona o izvršavanju kazne zatvora žalba se podnosi samom sucu izvršitelju koji ju potom bez odgode treba dostaviti sudskom vijeću županijskog suda koje je u ovom slučaju drugostupanjsko tijelo. Sudsko vijeće o žalbi treba odlučiti u roku od osam dana od njenog primitka. 

Je li Željko Širić uputio žalbu na prvostupanjsku odluku suca izvršitelja te hoće li na taj način produžiti svoj ostanak na slobodi još uvijek nam nije poznato.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter