Suci se boje prijavljivati Dinamovce, dok se na Hajduku mogu iživljavati

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Avdija Vršajević,Hajdukov reprezentativac, je nakon nesportskog ispada na posljednjoj utakmici protiv Istre 1961 prema sucu Zebecu dobio rigoroznu kaznu od disciplinskog suca MAXtv Prve lige Krešimira Vlajčevića. Avdija će propustiti čak četiri susreta i platiti kaznu od 10.000 kuna.

Naravno da je drastična kazna igraču Hajduka, jednog od najkažnjavanijih klubova HNLmdash;a, opet pokrenuti lavinu priča o različitim mjerilima Vlajčevića. Kad tome pridodate da su prije par kola, na susretu s Rijekom, Dinamovi treneri Zoran Mamić i Igor Cvitanović isključeni zbog verbalnog napada na suce, a kažnjeni su samo sa 3.000 i 1.000 kuna. Pitate se zašto?

Jedan od razloga je što Vlajčević kažnjava sukladno prijavama sudaca, a za Avdiju ona je ovakva:

dok je za Mamića i Cvitanovića ona ovakva:

Kao što vidite razlika je u tome što je Avdija prijavljen i za pokušaj fizičkog nasrtaja na suca, kojeg je spriječio kapetan Maloča (pogledajte video). Zoran Mamić pak nije prijavljen za fizički nasrtaj na suca iako su njega spriječili zaštitari (pogledajte video). Postavlja se i pitanje zašto za sankcioniranje Mamića Vlajčević ovog puta ne koristi videomdash;snimke, jer je očito sa snimke da je njegovo ponašanje puno žešće nego je to sudac zapisao.

Disciplinski pravilnik HNS, lanak 53

Druga zanimljiva činjenica je izrečena kazna mdash; naime, prema članku 53. Disciplinskog pravilnika novčana kazna za prigovor sucu se dobiva samo ako se radi o nedopuštenom prigovoru, ali bez psovanja ili vrijeđanja, dok se za naguravanje i vrijeđanje dobivaju zabrane obavljanja funkcija ili igranja. S obzirom na to da su Mamić i Cvitanović kažnjeni novčano smatra li Vlajčević da nazvati suca “smrad” nije psovka? Ili povlačenje za rame u tunelu nije naguravanje? Zašto je Strahonja od Mamićeva monologa zapisao samo jednu rečenicu? Ako se tako nešto više itko i može pitati!


BI


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter