Stožer civilne zaštite odobrio nastavak nogometne sezone

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Više nema nikakvih prepreka za nastavak nogometnih natjecanja u Hrvatskoj. Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio odluku da se od 29. svibnja mogu nastaviti sportska natjecanja na otvorenom, a od 12. lipnja u zatvorenim prostorima.

Utakmice se prema odluci stožera mogu održavati bez prisustva gledatelja na stadionima i u dvoranama te poštujući sve opće i posebne epidemiološke upute.

U praksi to znači da će nogometna sezona u Hrvatskoj biti nastavljena od subote, 30. svibnja, kad se u Koprivnici od 20:15 sati u prvom susretu polufinala Hrvatskog nogometnog kupa sastaju Slaven Belupo i Lokomotiva. Dan kasnije Rijeka će na Rujevici u drugoj polufinalnoj utakmici dočekati Osijek.

Nastavak HT Prve lige je pak predviđen od petka, 5. lipnja, kad će u prvoj utakmici 27. kola Hajduk na Poljudu odmjeriti snage s Inter-Zaprešićem.

Prva HNL za žene će se nastaviti od 14. lipnja dok će nastavak 1. HMNL uslijediti nakon 13. lipnja. Do nastavka neće doći u Drugoj HNL te ostalim nižim ligama kao i u omladinskim kategorijama gdje je odlukom IO HNS-a sezona definitivno okončana.

Za očekivati je da će i HNS nastavno na formalno odobrenje nastavka sportskih natjecanja uskoro i javno objaviti zdravstveni protokol, dokument kojim su propisane obveze i mjere prema svim dionicima nogometnih natjecanja u vidu prevencije širenja zaraze novim koronavirusom. Upute klubovima za organizaciju i održavanje utakmica već su obavljene.

Pročitajte još:

>> HNS pojasnio kako će izgledati odigravanje utakmica za vrijeme pandemije koronavirusa

>> Savez potvrdio da konačni zdravstveni protokol za Prvu HNL još uvijek nije utvrđen


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter