Srećko Juričić od 30. lipnja napušta funkciju sportskog direktora Rijeke

Foto: HNK Rijeka
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Srećko Juričić 30. lipnja prestaje biti sportski direktor Rijeke, ali ostaje na Rujevici kao savjetnik predsjednika kluba Damira Miškovića. Uz to će i dalje obnašati funkciju člana Nadzornog odbora kluba.

Riječki prvoligaš je tako demantirao medijske natpise kako je zbog mjera štednje došlo do potpunog raskida suradnje s Juričićem koji funkciju sportskog direktora obavlja od 2012. godine.

Prema neslužbenim najavama njegov nasljednik na poziciji sportskog direktora bi trebao postati njegov dosadašnji prvi suradnik Ivan Mance.

U svom priopćenju HNK Rijeka je navela:

Povodom nekorektnih i netočnih napisa u medijima vezano uz status Srećka Juričića, Hrvatski nogometni klub Rijeka ovim putem demantira napise da je došlo do prekida suradnje između HNK Rijeka i Srećka Juričića, kao i insinuacije da je do istog došlo zbog financijskih razloga i nemogućnosti dogovora u jeku smanjenja troškova zbog pandemije koronavirusa.

Srećko Juričić je klupska legenda i ujedno igrač s najviše nastupa u dresu Rijeke, te je najtrofejniji sportski direktor HNK Rijeka. S obzirom na njegov status u riječkoj nogometnoj povijesti, nije zaslužio da se o njegovom statusu i budućnosti piše na temelju insinuacija i priča koja nemaju utemljenje u istini.

U vrijeme štednje i rezanja troškova, Juričić je bio među prvima koji je prihvatio nužne promjene i smanjenje ugovora i dalje aktivno sudjeluje u svim razgovorima i pregovorima kluba u rješavanju trenutne situacije i problema nastalih pandemijom koronavirusa.

Srećko Juričić aktualni je direktor Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka i tu će funkciju obnašati do kraja lipnja 2020. godine, te je ujedno član Nadzornog odbora. Nakon isteka ugovora Juričić će ostati u klubu u ulozi člana Nadzornog odobra. Ujedno, preuzet će ulogu savjetnika predsjednika Damira Miškovića za sportsku politiku kluba, te će i na novoj će funkciji biti važan subjekt u funkcioniranju kluba na svim razinama.

Odluka o promjeni funkcije donijeta je u dogovoru kluba i Srećka Juričića prije više od godinu dana.

– Nakon isteka aktualnog ugovora ostajem i dalje u klubu, samo na drugoj funkciji. Moj odlazak na novu funkciju je već ranije dogovoren. U HNK Rijeka sve radimo planski i odluka nije donijeta ishitreno. Vjerujem da ću i u budućnosti svojim iskustvom i znanjem pridonijeti uspjesima kluba, rekao je Srećko Juričić, igračka legenda Rijeke i sportski direktor pod čijom je palicom Rijeke pod kojim su ostvareni jedni od najvećih uspjeha u klupskoj povijesti.

HNK Rijeka poziva da u ovim teškim trenucima za sve, uključujući i sportske klubove, budemo zajedno na svim razinama, te apeliramo prema medijima da se ne rade nepotrebne tenzije objavljivanjem neprovjerenih i kuloarskih priča.

Vrata HNK Rijeka otvorena su svima koji žele biti konstruktivni i koji žele pomoći, bilo savjetom ili konstruktivnom kritikom, jer jedino zajedno možemo napredovati. – zaključuje se u priopćenju prvoligaša s Rujevice.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter