Sramota u Đakovu, Varteks se utopio u močvari hrvatskog nogometa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Za razliku od uobičajenih izvještaja s utakmica Varteksa, današnji osvrt na utakmicu 6. kola 3. HNL istok proći će u nešto drugačijem tonu. Iz naslova je već vidljivo o čemu se radi, no krenimo redom.

Da će kriterij suca biti u najmanju ruku dvojben, bilo je jasno nakon prvih sedam minuta utakmice, u kojima su igrači Varteksa zaradili čak dva žuta kartona. Suđenje kontra Varteksa nastavljeno je i u nastavku dvoboja, pa su tako domaćini poveli iz smiješno dosuđenog, ako ne i izmišljenog, kaznenog udarca. Dvije minute kasnije, dok su igrači Varteksa još uvijek bili pod dojmom sudačke procjene, pao je i drugi pogodak kojim se postavio konačan rezultat susreta.

U svojih preko 20 godina praćenja utakmica u raznim ligama diljem Hrvatske, nisam vidio ovakvu lakrdiju. A hvala Bogu, većim dijelom radilo se o 1. HNL, istoj onoj u kojoj su se suci plaćali za tzv. pošteno suđenje, o čemu su i donesene pravomoćne odluke pravosudnih institucija.

Nakon utakmice, delegaciji Varteksa osobno se ispričao bivši gradonačelnik Đakova, bivši saborski zastupnik te bivši predsjednik NK Croatia Đakovo, Zoran Vinković, koji je napomenuo kako u klubu nemaju nikakve veze sa današnjim suđenjem.

Kako god, nastavila se praksa po kojoj je Varteks trn u oku, znamo dobro kome. Da još zornije dočaramo situaciju, u prvih šest kola, protiv Varteksa su dosuđena četiri kaznena udarca, te im je podijeljeno gotovo pa 30 kartona. Za kraj spomenimo i kako je glavni glumac današnje predstave bio Marijo Petrović iz Čazme.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter