Španjolski nogometni savez klubovima namijenio kreditnu liniju vrijednu 500 milijuna eura

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U vremenu prekida svih nogometnih aktivnosti uzrokovanih zbog pandemije koronavirusa Španjolski nogometni savez (RFEF) je objavio da će pomoći klubovima na način da će otvoriti kreditnu liniju vrijednu 500 milijuna eura koje bi im trebale pomoći u borbi s predviđenim financijskim poteškoćama.

Nogomet u Španjolskoj je suspendiran 12. ožujka te je neizvjesno kad će, odnosno hoće li uopće doći do nastavka prvenstvene sezone. Krajnju odluku o dovršetku sezone Savez će donijeti tek nakon što se izjasne civilne vlasti.

Kako klubovi u ovom razdoblju trpe veliku materijalnu štetu jer ne mogu računati na prihode od TV prava, ulaznica, prodaje robe i suvenira… Savez će na ovaj način pokušati pomoći klubovima iz LaLige i LaLige2.

Predsjednik RFEF-a Luis Rubiales je ovom prilikom izjavio: “Želimo sjesti s predstavnicima LaLige i razgovarati o problemima s kojima će klubovi biti suočeni. Upućujem im poruku jedinstva, nade i discipline. Svi uključeni u nogomet trebamo poslati poruku solidarnosti, zajedno možemo zaustaviti ovaj virus. Razgovarali smo s nekoliko banaka i u mogućnosti smo ponuditi kreditnu liniju vrijednu 500 milijuna eura klubovima prve i druge lige koji su u poteškoćama, a pozajmice bi se mogle otplatiti u roku od idućih četiri, pet ili šest godina.”

Dodao je i da je “…praktički nemoguće očekivati da je nemoguće očekivati nastavak natjecanja prije početke svibnja u trenutku dok su privremene bolnice izgrađene u Madridu, a vojska patrolira ulicama.”

Španjolska je jedna od zemalja koje su najviše pogođene pandemijom. Broj oboljelih je dosegao brojku od 50.000 zaraženih, a više od 3.500 osoba je nažalost izgubilo bitku za život.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter