Sofijski CSKA hara trećom ligom

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Pratili smo peripetije oko sofijskog CSKA koji su prošlo ljeto zbog dugova ostali bez licence, te su krenuli od trećeg ranga natjecanja. Kako su se snašli u posve novim uvjetima, prate li ih navijači, kakva je posjeta, nastavljaju li navijači aktivizmom?

Novi CSKA je smješten u trećeligaškoj skupini “jugozapad”. Bugarska liga se sastoji od četiri trećeligaške skupine. Na kraju sezone četiri prvaka se promoviraju u drugoligaško društvo. U trećeligaškom društvu se CSKA snašao odlično. U 23 utakmice ostvaren je identičan broj pobjeda, uz čak 103 postignutih i tek 3 primljena pogotka, te 10 bodova prednosti ispred drugoplasirane Vitoshe iz Bistritse. Magičnu brojku od preko 100 postignutih pogodaka CSKA je ostvario ovog vikenda. Odlične rezultate bilježe i u državnom kupu. Crveni su se probili do polufinala kupa gdje će 6.4. igrati protiv četvrtoplasiranog prvoligaša Beroe iz Stare Zagore. Uzvrat je dva tjedna kasnije. Na putu do polufinala CSKA je izbacio drugoligaše Neftochimik Burgas, Spartak Pleven i Sozopolj.

Što se navijačkog praćenja tiče, ne treba ni spominjati da je dolazak CSKA u sva mjesta u kojima igraju prvenstvene utakmice praznik za mještane. Tribine su često rasprodane i sasvim je normalna posjeta od 4 do 5 tisuća gledatelja. Navijači također pokreću novu navijačku udrugu. Najniže članarine će biti u rasponu od 2,5 eura za nezaposlene, do 19,45 eura najskuplje. Raspodjela članarina ide tako da 79% prihoda će se koristiti za nogometni klub, 1% za potrebe navijača na tribini a 20% za ostale sportske kolektive u društvu sportova pod okriljem CSKA.

Sami navijači zadnjih dana potpisuju peticiju kojom ultimativno traže povratak u prvoligaško društvo jer smatraju da ih je savez zakinuo izbacivši ih iz prvoligaškog društva.


Domagoj Mikulić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter