Sociosi Wisle opet pomažu klub

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U veljači ove godine pisali smo o navijačima i sociosima Wisle iz Krakowa koji su skupljali novac za spas svog kluba. Putem crowdfunding kampanje, otkupa dionica i kupnjom pretplata za proljetni dio prvenstva, skupili su 1.712.000,00 eura. Time su spasili klub od gubitka licence i potonuća u četvrtu ligu.

Nakon završetka sezone sociosi Wisle su opet pozvani u pomoć od strane kluba. Prema riječima jednog od čelnika kluba, Tomasza Jazdzynskog, Wisla je samoodrživa, ali je i dug još uvijek velik – oko 8,2 milijuna eura. Financijska pomoć je zatražena od vlastitih navijača. Jazdzynski, predsjednik nadzornog odbora, financijska sredstva bi utrošio na klupsku omladinsku školu, prvenstveno juniore i ponovno reaktiviranu drugu momčad.

Prijedlog je da sociosi Wisle mjesečno uplate oko 85 tisuća zlota ili malo iznad milijun godišnje čime bi na mjesečnoj bazi financirali omladinsku školu s 45 tisuća zlota, a 20 tisuća zlota za rezervnu ekipu u 4.ligi, preostali iznos išao bi za U-19 ekipu. Prevedeno u eure, to je oko 235 tisuća eura. Do iduće srijede je prijedlog na glasovanju.

Sociosi Wisle su se lani organizirali i skupljali novac za razne akcije. Dosad su uplatili oko 140 tisuća eura za, naprimjer, novi ugovor igrača Marcina Wasilewskog. Trenutno sociosi imaju 1.703 člana, a osim uplaćenih 140 tisuća eura imaju još na računu i oko 94 tisuće eura koje će uplatiti za stavljanje novog terena za trening u omladinskoj školi. Do sada su sociosi Wisle uplatili u klub oko 282 tisuće eura.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter