Službeno: Igor Bišćan na kraju ipak napušta klupu Olimpije

Foto: Olimpija Ljubljana
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon duple krune, i poprilično duge drame, Igor Bišćan ipak napušta klupu novog slovenskog prvaka Olimpije.

Nakon što je prošle godine napustio Rudeš i preuzeo Olimpiju, imao je vrlo uspješnu sezonu. Olimpija je osvojila titulu prvaka, a nakon toga slavila je i u Kupu, te tako kompletirala duplu krunu.

Ipak, već duže vrijeme slovenski su mediji pisali o neslaganju Bišćana i predsjednika NK Olimpije Milana Mandarića. Priča o Igorovu odlaska aktivna je već neko vrijeme, no posljednjih nekoliko dana probudili su se i Green Dragonsi, navijačka grupa Olimpije. Oni su smatrali da je apsurdno mijenjati trenera nakon takvog uspjeha, a po gradu su se pojavili i mnogobrojni transparenti podrške za Bišćana.

Hrvatski strateg i predsjednik Mandarić posljednjih su nekoliko dana održali nekoliko sastanaka, a iz kluba je danas javljeno kako nastavak suradnje ipak nisu uspjeli dogovoriti. Predsjednik Mandarić izjavio je:

“Takva odluka nikada nije laka, ali vjerujem da je to u interesu NK Olimpije. Bez obzira na to, želim naglasiti da je Igor Bišćan obavljao svoju zadaću u našem timu, u skladu s ciljevima. Želim mu sve najbolje i puno uspjeha u budućoj karijeri.”

 

Igor je nakon smjene izjavio:

“Zahvaljujem predsjedniku na povjerenju, hvala svim zaposlenicima kluba i svima onima koji su doprinijeli. Hvala navijačima na golemoj podršci i hvala svim mojim najbližim suradnicima za maksimalnu pomoć u tom radu. Zahvaljujem i igračima koji su najodgovorniji za izuzetan uspjeh koji smo postigli.”

 

Iako stara izreka kaže, da se pobjedničkog konja ne mijenja, Mandarić se odlučio za promjenu na klupi svog kluba, kojeg inače žarko želi prodati za oko deset milijuna eura. Slično je postupio već nekoliko puta, tako da su u njegovom trogodišnjem mandatu klupom Olimpije prodefilirali Marijan Pušnik, Marko Nikolić, Rodolfo Vanoli, Luka Elsner, opet Marijan Pušnik, Safet Hadžić te Igor Bišćan, kojeg će očito naslijediti bivši slovenski izbornik Slaviša Stojanović. Druga polovina svibnja u Ljubljani bila je jako napeta i vruća, a idući tjedni će očito biti barem podjednako zanimljivi.

Ime novog trenera, Olimpija će objaviti u narednim danima.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email