Skupština HNS-a prošla bez iznenađenja – Šuker ostao na čelu Saveza

Foto: HNS
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U Zagrebu je održana redovita godišnja skupština Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj su izglasana odluke o izmjenama i dopunama Statuta te Disciplinskog pravilnika, emitirana su i dva filma, o uspjesima hrvatskih reprezentacija te o projektima HNS-a u 2019. godini.

Također je usvojen i prijedlog programa rada HNS-a za 2020. godinu, a voditeljica Odjela financija i računovodstva Ružica Bajrić govorila je o financijskom planu za sljedeću godinu u kojoj su planirani prihodi u iznosu od 254 milijuna kuna te rashodi u iznosu 242 milijuna kuna dok se predsjednik Šuker govorom osvrnuo na aktualnu godinu.

Pitanje povjerenja čelniku Saveza Davoru Šukeru, usprkos najavama kroz medije u proteklim tjednima, nije dovedeno u pitanje.

Predstavnik Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije Marko Erceg je predožio izmjene Disciplinskog pravilnika na način da se odredi točna novčana kazna za korištenje pirotehnike na stadionima te da se zbog rasizma kažnjava samo ukoliko su u pitanju grupni ispada, a ne djela pojedinca međutim njegovi prijedlozi nisu naišli na plodno tlo te su jednoglasno odbijeni.

Nakon završetka skupštine konferenciju za medije je održao predsjednik Šuker, a na njoj je o pripremama Vatrenih za Europsko prvenstvo izjavio:

“Kamp reprezentacije bit će blizu Glasgowa. Hrvatska će igrati dvije prijateljske utakmice u ožujku te dvije u lipnju uoči samog početka Europskog prvenstva – jednu u Osijeku te najvjerojatnije protiv Francuske na Saint Denisu. Žao mi je što ipak nećemo zaigrati na turniru u Dohi. Za dogovaranje prijateljskih utakmica sam zadužen ja osobno, a uvijek smo o datumima i gradovima razgovarali i s izbornikom i team managericom i radili smo najbolje što možemo”

Pohvalio je uspjehe reprezentacije u prethodnom razdoblju:

“Velika natjecanja su nam prioritet i raduje me odlazak na Europsko prvenstvo. Nadam se prolasku skupine, a treba pohvaliti i pomlađivanje A-reprezentacije, kao i rad svih zaposlenika u Hrvatskom nogometnom savezu. FIFA i UEFA zadovoljni su hrvatskim radom. Mnogo ulažemo i u ženski nogomet, a moramo još i više kako bi Hrvatska napredovala na ljestvicama Fife i Uefe”

Osvrnuo se i na infrastrukturu u Hrvatskoj:

“Mislio sam da više neću govoriti o infrasturkturi, ali srce me boli zbog toga. No, mogu se samo ponavljati. Sve što počne obično se završi loše, to nije lak posao i moramo promišljati o svemu. Nadam se da ćemo jednom imati stadion, makar i za 20.000 ljudi, da navijači mogu dostojno doći na utakmicu. Ovo što se događa na našim stadionima nije normalno. Nadam se da će biti bolje, to je želja HNS-a i njegovih zaposlenika. Ne treba nam veliki projekt, može i manji kako bismo mogli biti domaćini većih europskih utakmica. HNS nije građevinska tvrtka, mi ovisimo o lokalnoj samoupravi, gradovima i državi. Moć nogometa su projekti poput HatTricka, Forwarda i Hrvatska ima dobar temelj”

O uvođenju VAR-a koji se na hrvatskim nogometnim travnjacima očekuje iduće godine je rekao:

“Provest ćemo program na dobrobit klubova, navijača i televizije, i nadam se da će se što manje griješiti. VAR nije lak projekt, a vodilja nam treba biti NFL. Greške postoje, navijači ne žele više minuta gledati sudačko odlučivanje, no ulažu se iznimno velika sredstva i nadam se da ćemo doći do trenutka kada suci imaju dobru komunikaciju za dobrobit svih nas”

Iduća skupština Saveza je najavljena za ožujak iduće godine kada će biti prezentirano financijsko izvješće za 2019. godinu.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter