Skupština HNS-a: Hajduk je bio protivan prezentiranom financijskom izvješću te izmjenama statuta

Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na danas održanoj redovnoj skupštini Hrvatskog nogometnog saveza sudjelovali su i predstavnici Hajduka.

>> Održana Skupština HNS-a – prihodi u 2018. godini iznosili 435,5 milijuna kuna

Klub iz Splita su u zagrebačkom hotelu DoubleTree by Hilton na temelju zastupničke punomoći danas predstavljali sportski direktor Saša Bjelanović te voditelj Akademije Krešimir Gojun.

Posljednji put su predstavnici Hajduka u radu skupštine sudjelovali u prosincu 2017. godine, a to su činili tadašnji predsjednik Uprave Ivan Kos te tadašnji predsjednik Nadzornog odbora Slaven Marasović, a kojem su tom prilikom predstavnici saveza prilikom govora isključili mikrofon.

Upitali smo stoga odgovorne u klubu zašto su baš Bjelanović i Gojun sudjelovali na skupštini, a ne primjerice predsjednik Marin Brbić ili predstavnik NO Benjamin Perasović, a ujedno smo zamolili za očitovanje kluba o točkama koje su bile na dnevnom redu, a u kojem se ističe ona o financijskom izvješću za 2018. godinu kao i točka o izmjenama statuta kojima je omogućeno da Marijan Kustić postane izvršni direktor saveza.

Odgovor koji nam je pristigao s Poljuda prenosimo u cijelosti: “Sportski direktor Saša Bjelanović i voditelj Akademije Krešimir Gojun prisustvovali su Skupštini HNS-a budući da je predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić bio spriječen u tome zbog drugih poslovnih obaveza. Predstavnici HNK Hajduk na Skupštini su sudjelovali kao pasivni promatrači. Inače, stav Kluba je bio protivan prezentiranom financijskom izvješću te izmjenama statuta HNS-a. Hajduk se protivi gradnji nacionalnog stadiona, smatramo da u ovom trenutku nismo dovoljno bogata država za investicije takve vrste. Naš stav je da je bolje ulagati u kampove i lokalnu infrastrukturu, jer u prošlosti je bilo mnogo promašenih investicija, a zna se tko na kraju sve to plaća.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter